Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

MEDIAWORKSHOPS VOOR KINDEREN: OPENING HOEDJE VAN PAPIER IN FEIJENOORD

Op donderdag 24 januari start in Feijenoord het project Hoedje van Papier in de Wijk: een project dat mediaworkshops organiseert met en voor kinderen. De komende vijf maanden zullen circa honderd kinderen van vier scholen hieraan deelnemen. Burgemeester Opstelten, stadsdeelvoorzitter Dagmar Oudshoorn en Wilma Gillis-Burleson van Stichting B for You openen het project aanstaande donderdag officieel in Buurthuis de Dam. Acteur/presentator Joris Lutz zal de opening begeleiden.

Hoedje van Papier in de Wijk bestaat uit vier workshops: Journalistiek & Fotografie, Kunst & Vormgeving, Radio & Televisie en Film. Kinderen maken in de workshops eigen mediapublicaties en producties voor publiek, zoals een eigen kinderkrant, een radio of televisieprogramma en een eigen tentoonstelling. Intussen leren de kinderen in de workshops meer over media, praktische technieken, het ontwikkelen van een kritische houding, het vormen van een mening en naar oplossingen te zoeken voor problemen die zij in hun directe omgeving tegenkomen. De creativiteit en het zelfvertrouwen van de kinderen wordt sterk gestimuleerd en ze krijgen via de media een stem die door anderen wordt gehoord. De workshops beginnen op dinsdag 29 januari en hebben het thema Mijn Buurt.

De workshops worden georganiseerd met medewerking van de deelgemeente Feijenoord, een aantal welzijnsorganisaties en gerenommeerde (kinder) mediapartners als het Algemeen Dagblad, School TV, Z@pp, Fun X, Hollywood in de Klas, Cinemagie, de Beeldfabriek, de Taaldrukwerkplaats, Digital Playground en Kunst Onder Andere.

Hoedje van Papier werkt al jaren met kinderen in Peru en vanaf 2008 lanceert de stichting haar activiteiten ook in Nederlandse achterstandswijken. Zij doet dit in samenwerking met Mano, bureau voor Maatschappelijke Ontwikkeling en Buro Fris.

Datum 24 januari 2008
Tijd 11.00 tot 12.30 uur
Locatie Buurthuis de Dam. Persoonsdam 142

Meer informatie: www.stichtinghoedjevanpapier.nl