Ingezonden persbericht


Paul de Grauwe over: Globalisering, kans of bedreiging? Een programma in samenwerking met uitgeverij Nieuw Amsterdam. do 24 jan | 20.30 uur | debat

Naar aanleiding van zijn onlangs gepubliceerde boek De onvoltooide globalisering (uitgeverij Nieuw Amsterdam) is Paul de Grauwe in De Balie te gast. Moeten we bang zijn voor de gevolgen van globalisering? Moeten we vrezen voor onze banen? Moeten we geloven wat politici erover zeggen? Is het erg dat Nederlandse bedrijven in buitenlandse handen raken? Kan Nederland een rol spelen bij de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor milieuproblemen? Deze vragen staan centraal in een levendig debat in de serie 'Globalie'.

Maurice de Hond deed voor ons alvast wat veldwerk en legde ongebruikelijke allianties tegenstellingen bloot: uitgezet tegen politieke voorkeur blijken PVV- en SP-stemmers zich eensgezind tégen globalisering te keren (54 resp. 42 procent is zeer negatief, terwijl beide groepen zich vrijwel unaniem zorgen maken over het effect van globalisering op het eigen inkomen). VVD'ers en GroenLinksers zijn juist de kampioenen van de globalisering: ze zien vooral economisch en politiek voordeel, en denken ook zelf beter te worden van de gevolgen van globalisering.

Voor meer informatie én contactgegevens, zie uitgebreid persbericht in de bijlage!

Met vriendelijke groet,
De Balie