Radboud Universiteit Nijmegen


Wetenschapsagenda Radboud Universiteit Nijmegen

Do 24 jan Ecologie en metabolisme van de anammoxbacterie 10:30 uur M.B. Kartal (Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica)
Titel proefschrift: Ecophysiology of the anammox bacteria Promotores: Prof. dr. M.C.M. van Loosdrecht, prof. dr. M.S.M. Jetten Copromotor: Dr. M. Strous

E-mail: kartal@science.ru.nl
Anammox zijn bacteriën die in een zuurstofloze omgeving ammonium kunnen omzetten in stikstof. Ze vormen een recente ontdekking in de biologische stikstofcyclus op aarde. Een belangrijk deel van de stikstof in de lucht is afkomstig van deze bacteriën. Boran Kartal onderzocht het metabolisme van deze bacteriën, hun interactie met de omgeving en hun ecologie.
Boran Kartal (Istanbul, 1979) studeerde milieutechniek in zijn geboorteplaats. Hij won de British Chevening Scholarship die hem in de gelegenheid stelde verder te studeren in Newcastle. Zijn pormotieonderzoek maakt deel uit van het programma van het Institute for Water and Wetland Research van de Radboud Universiteit Nijmegen.

De academische plechtigheden worden gehouden in de Academiezaal van de Aula, Comeniuslaan 2 (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de wetenschapsredactie van de Radboud Universiteit Nijmegen, telefoon (024) 361 60 00, e-mail: wetenschapsredactie@communicatie.ru.nl. De wetenschapsagenda is ook te vinden op internet: www.ru.nl/wetenschapsagenda