Hersenstichting


Aftrap Hoofdcollecte

Donderdag 24 januari om 11 uur wordt een bijzondere foto-expositie geopend in de Centrale Bibliotheek van Amsterdam. De foto-expositie `Inspiratie' is een indrukwekkende portretserie, gefotografeerd door de bekende fotograaf Kees Tabak.
De expositie wordt georganiseerd door de Hersenstichting Nederland en het Fonds Psychische Gezondheid, als aftrap van de jaarlijkse Hoofdcollecte van Nederland, een gezamenlijk initiatief van beide organisaties. Zeven mensen die lijden aan een hoofdaandoening als hersenletsel of depressie, zijn op krachtige en indringende wijze gefotografeerd samen met hun bron van inspiratie: Koos Alberts, DJ Paul Elstak, Herman Finkers, Sara Kroos, Patrick Lodiers, Jochem Myjer en Marcel Wanders.

Met deze tentoonstelling willen het Fonds Psychische Gezondheid en de Hersenstichting de aandacht vestigen op de vaak onzichtbare, maar altijd ingrijpende gevolgen van een hersenaandoening of psychisch probleem. Eén op de vier Nederlanders krijgt daar in zijn of haar leven mee te maken. De expositie is van vrijdag 25 januari tot en met zaterdag 2 februari te bezichtigen op de tweede verdieping in de Centrale Bibliotheek. De bibliotheek is gevestigd op de Oosterdokskade 143 in Amsterdam en is zeven dagen per week geopend van 10 tot 22 uur.

De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Kees Tabak en de Centrale Bibliotheek Amsterdam.

De collecteweek wordt van 27 januari tot en met 2 februari in heel Nederland gehouden. Giften zijn ook welkom op giro 950, t.n.v. Hoofdcollecte, Den Haag.


-.-.-

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal over de Hoofdcollecte, de Hersenstichting Nederland en het Fonds Psychische Gezondheid kunt u contact opnemen met:

Hersenstichting Nederland
Aagtje Smid
070-302 47 48
asmid@hersenstichting.nl

Fonds Psychische Gezondheid
Jurjen Procee
030-297 11 97
j.procee@fondspsychischegezondheid.nl

ZoekenColofonDisclaimerLettergrootte
web tracker stats

0