Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 016 GH
Datum: 24 januari 2008

Wie verdient de Sulveren Skries 2007
Nomineer nu projecten, mensen of organisaties voor de Sulveren Skries

De Sulveren Skries is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor het beste initiatief op het gebied van (agrarisch) natuur- en landschapsbeheer. Het gaat om activiteiten die in 2007 zijn gestart of hebben plaatsgevonden en bovendien een voorbeeldfunctie vervullen, vernieuwend en effectief zijn. Tot en met 7 maart 2008 kunnen projecten, personen of organisaties worden genomineerd.

De Sulveren Skries is een initiatief van het Samenwerkingsverband Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (SANL) en wordt door de provincie Fryslân uitgereikt. Met de Sulveren Skries wil het SANL het (agrarisch) natuur- en landschapsbeheer in Fryslân een stimulans geven.

Naast de uitreiking van de Sulveren Skries zijn er ook drie geldprijzen t.w.v. E 2.500,-, E 1.000,- en E 500,-, De prijsuitreiking vindt plaats in april 2008. Het nominatieformulier en het reglement vindt u op www.sanl-fryslan.nl. Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de Provincie Fryslân, Afdeling Landelijk Gebied - beleid telefoon 058 2925836.

Winnaar vorig jaar
Vorig jaar won de Skriezekrite Idzegea met het grutto project. De Skriezekrite wil in een gebied van 1500 hectare bij Idzega optimale omstandigheden creëren voor de grutto. De jury prees de brede samenwerking die de partijen op gebiedsniveau zijn gestart.

Organisatie
De stimuleringsprijs wordt georganiseerd door de provincie Fryslân, via het Samenwerkingsverband Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (SANL). Het SANL is een een samenwerkingsverband van de provincie Fryslân, Landschapsbeheer Friesland, de BFVW, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, It Fryske Gea, BoerenNatuur, LTO-noord en Dienst Landelijk Gebied. De juryjuryvoorzitter is wordt gevormd door gedeputeerde Andriesen en de heren Kroes en Hofstra.

Rixt Ritskes
Afdeling Communicatie
Provincie Fryslân
058 - 292 57 35

---- --