Politie Groningen

Donderdag 24 januari 2008

Provincie Groningen, 24-01-2008

Groningen: één gewonde bij verkeersongeval

Een 25-jarige man uit Bedum is woensdagochtend licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oostersingel. Een 71-jarige man uit Wapenveld reed vanaf een uitrit de Oostersingel op. Hierbij liet de Gelderlander de Bedumer niet voorgaan. De 25-jarige man moest met nekletsel naar het ziekenhuis. Beide autos raakten beschadigd en werden afgesleept. Door de aanrijding reed de 71-jarige man tegen de geparkeerde auto van een 23-jarige man uit Groningen. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: twee overvallen binnen een half uur

Binnen een half uur tijd is zowel een slijterij als een restaurant in de stad overvallen. Om 19.50 uur werd een slijterij aan het Helperplein overvallen. Een onbekende man kwam de winkel binnen. Hij bedreigde direct een 40-jarig personeelslid met een scherp voorwerp. Hierop pakte de overvaller een klein geldbedrag uit de kassa en verliet vervolgens de slijterij. Twintig minuten later kwam vermoedelijk een andere overvaller een eetgelegenheid aan het Gedempte Zuiderdiep binnen. Ook in dit geval werd een personeelslid, een 39-jarige vrouw, met een scherp voorwerp bedreigd. De man pakte geld uit de kassa en verliet het restaurant. De politie beschikt over een signalement van beide overvallers. Op grond van de verstrekte signalementen gaat de politie er vanuit dat het om twee verschillende daders gaat. De politie is op zoek naar getuigen van de overvallen. Mensen die iets gezien hebben of iets over de daders kunnen vertellen, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-700 (Meld Misdaad Anoniem).

Groningen: rijden onder invloed

De politie heeft woensdagnacht op de Oosterhamriklaan een 52-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw werd door de politie in haar auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de vrouw vermoedelijk te veel gedronken had. Ook bleek dat zij geen rijbewijs had. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte ruim 1 promille alcohol in haar bloed had. De vrouw mocht met een rijverbod op zak het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: verzet bij controle

Een 21-jarige man uit Delfzijl is woensdagavond aangehouden. De automobilist kreeg een stopteken op de Eemsweg in zijn woonplaats. De man reed in een auto met getinte ramen. Agenten wilden de auto meenemen naar het bureau voor een controle. De man was het hier kennelijk niet mee eens en uitte beledigende woorden in de richting van de agenten. Hierop wilde zij de man aanhouden. De man verzette zich, maar kon toch worden aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand/Foxhol: koperdiefstallen

Bij de scheepswerf aan de Industrieweg in Hoogezand hebben onbekenden dinsdagavond koperen kabels weggenomen. De diefstal is vermoedelijk tussen 20.00 en 22.00 uur gepleegd. Er is in totaal ruim 200 meter kabel gestolen. Bij een scheepswerf aan de Scheepswervenweg in Foxhol zijn woensdagmiddag twee koperdieven overlopen. Een werknemer zag twee personen met een hoeveelheid koper in hun auto. Het tweetal wist te ontkomen. Het is nog onbekend hoeveel koper is weggenomen. De politie onderzoekt de diefstallen.

Stadskanaal: rijden onder invloed

De politie heeft woensdagnacht een 20-jarige automobilist uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. De man viel op doordat hij bij het zien van de politieauto met hoge snelheid wegreed. Bij controle bleek de beginnend bestuurder onder invloed van 0,45 promille alcohol. Bovendien kon de man geen rijbewijs tonen. De auto bleek niet gekeurd en niet verzekerd te zijn. De militair is ingesloten, omdat hij gezocht werd in verband met een onderzoek van de KMAR.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Harkstede, Hoofdweg (N986): aantal geregistreerde voertuigen: 694, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Hoogezand, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 630, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 561, aantal overtredingen: 146, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.