Politie Groningen

Twee overvallen binnen een half uur

Groningen, 24-01-2008 o Binnen een half uur tijd is door onbekenden zowel een slijterij als een restaurant in de stad overvallen.

Om 19.50 uur werd een slijterij aan het Helperplein overvallen. Een onbekende man kwam de winkel binnen. Hij bedreigde direct een 40-jarig personeelslid met een scherp voorwerp. Hierop pakte de overvaller een klein geldbedrag uit de kassa en verliet vervolgens de slijterij.

Twintig minuten later kwam vermoedelijk een andere overvaller een eetgelegenheid aan het Gedempte Zuiderdiep binnen. Ook in dit geval werd een personeelslid, een 39-jarige vrouw, met een scherp voorwerp bedreigd. De man pakte geld uit de kassa en verliet het restaurant. De politie beschikt over een signalement van beide overvallers. Op grond van de verstrekte signalementen gaat de politie er vanuit dat het om twee verschillende daders gaat.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van de overvallen. Mensen die iets gezien hebben of iets over de daders kunnen vertellen, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-700 (Meld Misdaad Anoniem).