Gemeente Goirle

Campagne over restafval

Slogan: 'Afval apart? Best makkelijk'

De gemeente Goirle is maandag 7 januari 2008 met een campagne over restafval gestart. Dat is nodig omdat uit onderzoek is gebleken dat 55% van het aangetroffen afval in de grijze container herbruikbaar is. De aangetroffen herbruikbare componenten zijn: papier, glas, textiel en groente, fruit en tuinafval (gft). Deze worden nu tegen hoge kosten verbrand. De verwerking van het herbruikbaar afval is veel goedkoper én beter voor het milieu. De Afvalstoffenheffing kan, als genoemde componenten niet mee verbrand worden, met 30 euro per jaar omlaag, zo is becijferd.

Met de slogan: 'Afval apart? Best makkelijk' wordt op inwoners van de gemeente een beroep gedaan restafval nog beter apart te houden. De campagne wordt ondersteund met posters in de muppies en artikelen op de gemeentepagina en duurt tot aan de zomervakantie 2008. Het officiële startsein werd door wethouder Henk van Boxtel (verantwoordelijk voor Milieu) zelf gegeven op woensdag 9 januari a.s.. Hij reed met de Splitser mee en hielp de beladers mee met het ophalen van oud papier, glas, textiel en klein chemisch afval.

Wethouder Van Boxtel in de Molenstraat aan het werk met het glas Met de Splitser wordt papier, textiel, metaal en klein chemisch afval opgehaald