Gemeente Boxtel

Cursus Als botten en spieren protesteren

Op vrijdag 11 januari 2008 is de tweede cursus Als botten en spieren protesteren gestart in gemeenschapshuis De Rots. Na de voorlichtingsbijeenkomst in november van het vorig jaar hebben veel personen zich aangemeld voor deze cursus. De animo is zo groot dat de cursus in totaal 3 maal gehouden wordt.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

In het kader van het Nationaal Actieprogramma Sport en Bewegen (NASB) van het Nationaal Instituut Sport en Bewegen (NISB) is de gemeente Boxtel benaderd om als pilotgemeente een project uit te voeren rondom bewegen en gezondheid voor ouderen. Het NASB probeert samen met Sportservice Noord-Brabant het aantal inactieve ouderen te verminderen door een breed pakket van maatregelen en activiteiten. Eén van deze activiteiten is de cursus Als Botten en Spieren Protesteren. In deze cursus leren senioren klachten aan het bewegingsapparaat te voorkomen of te verminderen.

Informatief en praktisch De cursus is een mengeling van informatie over de achtergronden van lichamelijke verouderingsverschijnselen, praktische bewegingsoefeningen en tips voor een gezonden en actieve leefstijl. De oefeningen kunnen ook thuis beoefend worden. In het cursusboek is alle informatie na te lezen.

Ervaringen van deelnemers Onder leiding van Gonny van Zutphen is in december 2007 de eerste cursusgroep van 20 deelnemers van start gegaan. Tijdens de cursus was veel ruimte voor informatie, oefenen en plezier. Enkele opmerkingen van de deelnemers na afloop van de cursus: "De cursus is op de praktijk van ouderen gericht, wat prettig is in het dagelijks leven", "Ik was graag doorgegaan met deze cursus en dezelfde docente", "Waardering voor de enthousiaste wijze waarop Gonny deze cursus heeft gegeven."

Interesse? Op vrijdag 15 februari 2008 start de derde cursus. Op 4 vrijdagen van 14.00 tot 16.00 uur vindt de cursus plaats. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij. Aanmelden is mogelijk bij Ira Coenen van Sportservice Noord-Brabant, (013) 5349027.

Informatie Voor nadere informatie kunt u terecht bij de heer Ad van der Heijden, afdeling Burgerzaken en Welzijn van de gemeente Boxtel. Op donderdag bereikbaar via (0411) 655890 of via e-mail adh@boxtel.nl.

24-01-2008 09:22
---