Dienstenbond CNV

Nieuws

23 januari 2008

Arbeidsvoorwaarden ANWB in beweging

Er speelt nogal wat op het gebied van arbeidsvoorwaarden en daarom ook van het hoogste belang om u over de navolgende onderwerpen bij te praten.


- arbeidsvoorwaarden Accuservice medewerkers


- roosters in Overleg (RIO)


- reiskostenvergoeding TEC


- cao traject 2008

Arbeidsvoorwaarden Accuservice medewerkers
Onlangs hebben wij u verzocht uw stem uit te brengen in het kader van het `principe akkoord arbeidsvoorwaarden' voor de accuservice medewerkers.
Inmiddels is de stemmingstermijn afgelopen en hebben de leden van de vakorganisaties positief geoordeeld. Wij hebben de werkgever hiervan inmiddels in kennis gesteld en wij willen u bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen als uw belangenbehartiger.

Roosteren in Overleg
In de afgelopen maanden hebben de vakbondsbestuurders samen met de kaderleden (uw collega's) van CNV Dienstenbond en FNV Bondgenotenveel tijd besteed aan het overleg RIO.
Het uitgangspunt van de vakorganisaties was vanaf het begin dat u als werknemer meer zeggenschap over uw werktijden krijgt. Uw privé situatie zou bij het invullen van het gewenste rooster daarbij, wat ons betreft in beginsel, als uitgangspunt genomen dienen te worden. U kunt dan denken aan o.a. rooster van uw partner, sportactiviteiten, studie, kinderen etc. etc., waarbij ook de huidige onregelmatigheidstoeslag gehaald zou kunnen worden. Uiteraard dient ook rekening gehouden te worden met de behoefte van de werkgever op welke momenten hij werknemers nodig heeft. Maar door een systeem te ontwikkelen waarbij met deze beide uitgangspunten rekening gehouden kon en zou worden, dachten wij beide belangen in optimale zin te verwezenlijken.

Vorig jaar oktober/november hebben CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten dan ook in de personeelsbijeenkomsten informatie aan u verstrekt over de tot dan gemaakte afspraken en hebben wij uw reacties meegenomen in het vervolg van het overleg met uw werkgever. Ook hebben wij met u gesproken over een pilot die in 2008 zou starten, waarbij de condities waaronder deze pilot zou gaan plaatsvinden door ons aan u zou worden toegezonden, maar nog vóór de aanvang van deze pilot. Ondanks de inhoud van een brief die u van uw werkgever daarover heeft ontvangen, is er met ons nog niets definitief overeengekomen. Wij betreuren deze gang van zaken zeer.

Onze leden zijn net zo belangrijk voor ons als de leden van de Wegenwacht belangrijk zijn voor de werkgever.

Inmiddels heeft de werkgever het werkoverleg in de pilot gebieden gebruikt om de werknemers te informeren en te vragen het gewenste rooster in te vullen.
Deze bijeenkomsten hebben, zoals uit de naar ons verzonden reacties blijkt, veel stof doen opwaaien. Wij vinden het geen goede zaak dat de gegeven informatie niet van te voren met ons is gedeeld, zodat wij hierover onze mening konden geven. Wij betreuren het dat deze onvolledige- en op onderdelen onjuiste informatie op deze wijze aan u is verstrekt.

Wij hebben uw werkgever hierover schriftelijk om opheldering gevraagd en inmiddels is afgesproken dat er op 13 februari a.s. opnieuw overleg plaatsvindt.
De werkgever heeft ons schriftelijk laten weten dat zij geen besluiten zullen nemen die onomkeerbaar zijn. Wij zullen u dan ook zo spoedig mogelijk na 13 februari a.s. informeren over de uitkomst van het overleg. U heeft als lid uiteraard het laatste woord, zoals wij ook al in bijeenkomsten van afgelopen oktober/november aangegeven hebben.

Reiskostenvergoeding.
Inmiddels hebben vakorganisaties met de werkgever een afspraak gemaakt over de reiskosten voor de medewerkers van TEC, waarmee wij er vanuit gaan dat de gemaakte afspraak voldoet aan de wensen van de werknemers. De afspraken die u als bijlage aantreft zullen voor de overige medewerkers bij het tot stand komen van een nieuwe cao van toepassing worden.

Cao-traject.
De looptijd van de cao ANWB is binnenkort verstreken en wel per 1 april a.s.
Inmiddels worden er met uw werkgever data ingepland voor het cao-traject. Zodra duidelijk is hoe het traject er zal gaan uitzien, zullen wij uiteraard ook aan u vragen voorstellen in te dienen. De `info' daarover verschijnt binnen enkele weken.

We zijn bij de ANWB bijzonder actief en ook al goed vertegenwoordigd. Toch profiteren nog veel ongeorganiseerde collega's van u van de collectieve verworvenheden, klagen ze wel vaak maar willen geen lid van een vakbond zijn om het tij te helpen keren. Daarom willen we u onderstaande actie graag aanbevelen.

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!
In de eerste helft van 2008 voeren we een speciale lid-werft-lid actie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van 10 euro ontvangt u bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kunt u al een fraai cadeau winnen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kunt u kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar onze website: cnvdienstenbond.nl Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond. Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!