Ingezonden persbericht


LANCOM op CeBIT 2008: 300 Mbps Access Points, WLAN Controllers, UMTS-routers en vernieuwd partnerprogramma

Sterke kanaalfocus met extra aandacht voor gespecialiseerde resellers en systeemleveranciers.

Amsterdam, 24 januari 2008 - LANCOM Systems presenteert dit jaar op CeBIT een selectie van zijn nieuwe WLAN- en UMTS-producten. Tevens introduceert het bedrijf zijn nieuwe partnerprogramma voor gespecialiseerde resellers en systeemleveranciers en een verbeterd trainingsconcept. Het trainingscentrum van het bedrijf biedt een verbeterd programma met meer dan 80 nieuwe cursussen en individuele certificeringen.

Op de vernieuwde, nog grotere stand van meer dan 120 vierkante meter presenteert LANCOM de nieuwe serie LANCOM L-300 Wireless Access Points. De nieuwe 300 Mbps-apparaten van de producent in het Duitse Aken bieden een groter bereik, hogere snelheid en meer beheergemak. LANCOM introduceert op de beurs daarmee de eerste zakelijke Access Points gebaseerd op de 802.11n-pre-standaard (versie 2.0) met een Gigabit Ethernet-verbinding.

Op de beursstand zijn eveneens de Wireless LAN Controllers LANCOM WLC-4006 en WLC-4025 te bewonderen. Deze apparaten ondersteunen tot 100 LANCOM Wireless LAN Access Points en Wireless LAN-routers, waaronder ook de nieuwste generatie 300 Mbps Access Points. Ook presenteert LANCOM zijn nieuwe UMTS-routers: de LANCOM 1751 UMTS en 3850 UMTS. Deze apparaten ondersteunen naast breedband-kabelverbindingen ook snelle cellulaire verbindingen via UMTS/HSDPA. De LANCOM 1751 UMTS is een zakelijke VPN-router met geïntegreerde UMTS/HSDPA- en ADSL2+-modems. Het apparaat ondersteunt ISDN en heeft alle interfaces die nodig zijn voor professionele verbindingen op locatie; de LANCOM 3850 UMTS is voorzien van een geïntegreerde WLAN-module. Daarnaast presenteert LANCOM op CeBIT zijn huidige portfolio van oplossingen voor verbinding op locatie, draadloze indoor en outdoor netwerken, en VoIP-oplossingen voor kleine, middelgrote en grote bedrijven.

"De bezoekers kunnen dit jaar uitzien naar een aantal nieuwe producten en verbeteringen om onze businesspartners te ondersteunen", zegt Ralf Koenzen, Managing Director van LANCOM Systems GmbH. "CeBIT is voor LANCOM zonder twijfel de belangrijkste beurs om contact met onze resellers, systeemleveranciers en klanten te onderhouden. Daarom zien we ook dit jaar weer uit naar CeBIT."

LANCOM is aanwezig in hal 13 op standnummer C34. CeBIT vindt plaats van 4 tot en met 9 maart 2008 in Hannover.

*****

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid, Amsterdam en Praag. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Voor foto's of meer informatie:

LANCOM Systems GmbH Benelux
Jan Buis
Tel.: +49 2405 49936 233
E-mail: jan.buis@lancom.de

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0) 30-656 50 70
E-mail: lancom@lvtpr.nl