Rotterdam brengt buurtbasisscholen onder de aandacht van ouders

donderdag 24 januari 2008

De gemeente Rotterdam probeert ouders te motiveren hun kinderen aan te melden bij (over het algemeen brede) buurtbasisscholen.

Buurtbasisschool De Zonnekorf aan de Abtsweg in Rotterdam is per 1 januari 2008 een Brede School geworden.

Jeugd, Onderwijs en Samenleving (JOS) organiseert vanaf morgen voorlichtingscarrousels om ouders in staat te stellen kennis te maken met scholen in hun directe leefomgeving. Buurtscholen zijn vaak onbekend, waardoor veel ouders ze niet als optie meenemen in het proces rond het kiezen van een geschikte school voor hun kinderen.

De carrousel houdt in dat buurtscholen zich tegelijk openstellen voor winkelende ouders. Meestal op een vrijdag van 09.00-12.00 uur. De ouders bezoeken de scholen in kleine groepjes via een vaststaande route. De school kan zich kort presenteren en de ouders ervaren wat de school te bieden heeft. JOS organiseert de carrousels en nodigt de ouders uit. Daarbij krijgen zij meteen een wijkfolder, waarin alle buurtscholen vermeld staan. Ook ontvangen de ouders het boekje Een school dichtbij.De voorlichtingscarrousels zijn onderdeel van het collegespeerpunt Integratie op School. Uitgangspunt van dit beleid is dat een school een afspiegeling moet zijn van de buurt. De agenda van de komende carrousels is bekend. Klik hier voor het overzicht van de bijeenkomsten.