ABVAKABO FNV

VerzuimSpiegel welzijn, jeugdzorg en kinderopvang online

De VerzuimSpiegel is een digitaal instrument waarmee organisaties hun verzuimcijfer eenvoudig kunnen spiegelen ten opzichte van andere organisaties in de sector.

Verzuim is niet alleen een grote zorg voor werkgevers (kostenpost) maar ook voor werknemers. Een goed verzuimbeleid is gericht op het voorkomen van verzuim en leidt tot meer werkplezier en minder uitval van werknemers. Om een goed beleid te voeren moet je als organisatie weten wat de omvang van het verzuim is en wat daarvan de oorzaken zijn. Met de VerzuimSpiegel kunnen organisaties in één opslag zien hoe zij er voor staan ten opzichte van andere organisaties in de sector. Als blijkt dat het verzuim hoog is kunnen ze onderzoeken waar dat dat hem in zit en gericht actie ondernemen.

De VerzuimSpiegel is eenvoudig is toe te passen in organisaties. FCB biedt de VerzuimSpiegel het eerste jaar aan voor EUR 300. De eerste 50 deelnemers kunnen het eerste jaar gratis gebruik maken van het instrument.

Als u meer wilt weten over het instrument kunt u zich aanmelden voor een van de regionale workshops die FCB organiseert rondom het thema verzuim en de mogelijkheden van de VerzuimSpiegel.

Meldt u aan voor de regionale workshop bij u in de buurt 23-01-2008, Jeugdzorg, Kinderopvang, Welzijn | Meer over: BKN,