Gemeente Zwolle

Handhavingsprogramma 2008

Het handhavingsprogramma 2008 biedt inzicht in wat de afdeling Toezicht & Handhaving in 2008 gaat doen. Het thema van dit jaar is 'integraal', vanwege de wens van de afdeling om dit jaar integraler te gaan werken dan in 2007.

Integraal

In 2006 en 2007 zijn de eerste stappen gezet om meer integraal te gaan werken. In 2008 wordt dit voortgezet door onder andere deel te nemen aan het project 'Eenduidig toezicht', dat als doel heeft de last die bedrijven en instellingen ondervinden van toezicht door inspectiediensten met een kwart te verminderen in de sectoren waar nu relatief veel toezicht plaatsvindt. Ook het toezicht op de gebruiksvergunningen wordt in 2008 zoveel mogeijk integraal uitgeoefend, door deze controles te combineren met milieu- en bouwcontroles.

Zes principes

Naast de aandacht van zoveel mogelijk integraal toezicht houden, wil de afdeling daarnaast voldoen aan de zes principes van goed handhaven, namelijk: slagvaardig, selectief, samenwerkend, onafhankelijk, transparant en professioneel. De kadernota 'Handhaven is regel' en het handhavingsprogramma zijn daarvoor de basis.

Het handhavingsprogramma 2008 is als PDF beschikbaar en is hier te downloaden.