Politie Haaglanden

Persberichten 24 januari

Haaglanden, 24-01-2008

Auto-inbreker aangehouden
Den Haag Dankzij een tip van een oplettende bruger hielden agenten donderdagmorgen omstreeks 01.45 uur een 20-jarige Hagenaar aan omdat hij op de Gedempte Burgwal had geprobeerd in te breken in een aantal autos. De melder zag de man aan verschillende autoportieren rommelen en belde de politie. Agenten gingen ter plaatse poolshoogte nemen en troffen de Hagenaar in de omgeving aan. Een tweetal autos bleek schade te hebben aan de portieren. De politie onderzoekt de zaak.

Getuigen straatroof
Den Haag Een 43-jarige Hagenaar werd woensdagmiddag 23 januari omstreeks 18.30 uur nabij de kruising van de Hoefkade en de De Heemstraat door twee mannen beroofd van zijn gsm en zijn portemonnee. De man liep over de Hoefkade toen hij plotseling van achter vastgegrepen werd door drie mannen. De mannen sloegen en schopten het slachtoffer en kerfden met een scherp voorwerp een snee in zijn hand. Vervolgens nam het drietal zijn gsm en portemonnee weg. De mannen gingen er vervolgens vandoor in de richting van de De Bockstraat. Het slachtoffer heeft één van de daders nog achtervolgd en hem geprobeerd te vangen door zijn jas over de man heen te gooien. Deze ving de jas echter op en ging er, met de jas, vandoor.
De man gaf van twee van zijn belagers het volgende signalement op: beide mannen waren van Noord-Afrikaanse afkomst en ongeveer 26 jaar oud. De kleinste van hen was ongeveer 1m60 lang, had een rond ongeschoren gezicht en zwart haar. De tweede man was ongeveer 1m80 lang en had een smal gezicht en zwart haar. Van de derde belager is geen signalement bekend.
Heeft u iets gezien van deze straatroof of heeft u informatie die kan helpen de drie mannen op te sporen? Belt u dan met de recherche van Bureau De Heemstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Motordief aangehouden
Den Haag - De politie hield op donderdag 24 januari een 18-jarige Hagenaar aan als verdachte van motordiefstal. Agenten zagen de jongen en een vriend lopen in de Ranonkelstraat met een motor aan de hand. Toen de jongens de agenten zagen, lieten zij direct de motor uit hun handen vallen en renden er vandoor. De politie kon na een korte achtervolging de 18-jarige Hagenaar aanhouden. Tijdens de fouillering troffen de agenten een schroevendraaier en bitjes voor een boormachine bij de verdachte aan. De eigenaar van de motor verklaarde dat deze uit zijn tuin was gestolen. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Veelpleger gesnapt met laptop
Den Haag - Politieagenten zagen op 24 januari om 01.00 uur in de Wagenstraat een hun bekende veelpleger samen met een andere man op een damesfiets rijden. Ze hadden een zwarte laptoptas bij zich. De agenten sommeerden de mannen te stoppen, waarop de twee naar de agenten lachten en hard weg fietsten. Op de Gedempte Burgwal sprong de bijrijder van de bagagedrager. De bestuurder reed verder de Achterraamstraat in waar agenten hem aanhielden. De 24-jarige veelpleger uit Den Haag had ook nog een zogenoemd ponypack met drugs bij zich. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politiestudenten redden leven
Den Haag Politiestudenten redden zondag 20 januari om 04.00 uur het leven van een 31-jarige Bulgaarse man. Hij was op de Neherkade te water geraakt en hield zich al enige tijd vast aan touw van de boot Omdatde kade daar hoog is, kon hij niet op eigen kracht uit het water komen. Surveillerende politieagenten hoorden zijn hulpgeroep. Mede dankzij de inzet van twee politiestudenten die de tweede nachtdienst van hun loopbaan draaiden, kon de man op het droge komen. De ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis, waar bleek dat de temperatuur van het slachtoffer al was gedaald tot 32 graden en dat de man het waarschijnlijk niet veel langer had volgehouden. De man bleek onder invloed van alcohol en kon zich niet meer herinneren hoe hij te water was geraakt.

Duur autoritje
Den Haag De politie hield op woensdag 23 januari om 17.45 uur in de Herman Costerstraat een 41-jarige automobilist uit Den Haag aan voor niet-handsfree bellen tijdens het rijden. Toen de agenten de gegevens van de man controleerden, bleek dat zijn auto niet was verzekerd en ook niet apk-gekeurd. De Hagenaar had ook geen identiteitspapieren bij zich en kreeg voor de overtredingen bekeuringen.

Betrapt in gestolen auto
Den Haag Surveillerende agenten zagen woensdag 23 januari om 19.35 uur in de Schalk Burgerstraat twee mannen (19 en 20 jaar) uit De Lier en Honselersdijk in een gestolen auto rijden. De wagen was in de nacht van 11 op 12 januari vanaf een bedrijventerrein in Naaldwijk gestolen. De agenten probeerden met stoptekens de bestuurder te laten stoppen. Maar de bestuurder reageerde niet. De automobilist reed zichzelf klem ter hoogte van de Steijnlaan. Beide mannen zijn aangehouden. De recherche van bureau Naaldwijk onderzoekt de zaak.

Glaasje op
Rijswijk Politieagenten controleerden 24 januari om 00.50 uur op het Hendrik Ravesteinplein
een snorfietser. De 53-jarige bestuurder uit Den Haag reed onder invloed en moest blazen. Aan het bureau blies de man 625 ugl. Een 30-jarige automobilist uit Rijswijk reed op 24 janauri om 03.00 uur op de Steenvoordelaan toen agenten hem controlerden. Hij blies 505 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Zowel de Hagenaar als de Rijswijker gingen met een proces-verbaal naar huis.

Fietser gewond
s-Gravenzande Een 49-jarige fietser uit Naaldwijk raakte woensdag 23 januari om 08.35 uur lichtgewond op de Naaldwijkseweg. Hij kon daar een 22-jarige voetganger die achter een geparkeerde bestelauto vandaan kwam, niet meer ontwijken. De fietser hoefde niet naar het ziekenhuis.

Met slok op achter het stuur
Monster Surveillerende agenten controleerden donderdag 24 januari om 00.45 uur een automobilist die met hoge snelheid door de Havenstraat reed. Toen ze hem daar op aanspraken, roken ze een alcohollucht bij de 31-jarige bestuurder uit Maasdijk. Hij moest blazen. Met als resultaat 555 ugl. De Maasdijker kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Jongen rijdt door na ongeval
Maasdijk Een 18-jarige jongeman uit s-Gravenzande reed woensdag 23 januari om 20.00 uur door na een ongeval op de Coldenhovelaan. Hij had daar een aanrijding gehad met een andere personenauto, waarbij gelukkig niemand gewond raakte. De jongeman stopte echter niet om gegevens met de andere partij uit te wisselen. Via het kenteken achterhaalde de politie hem alsnog, waarna hij kon worden aangehouden en op het politiebureau een proces-verbaal kreeg.

President Venezuela dronken op de brommer
Delft Een 52-jarige Delftenaar kreeg woensdagavond een proces-verbaal omdat hij onder invloed van alcohol op zijn bromfiets reed. Agenten zagen de man, samen met een 19-jarige Delftenaar, op zijn bromfiets door de Industriestraat rijden. De 19-jarige droeg geen helm, waarop de agenten de mannen controleerden. Tijdens de controle roken de agenten een sterke alcohollucht waarop ze besloten de 52-jarige man een blaastest te laten doen. Omdat de man tot vier keer toe de blaastest saboteerde, werd hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar blies hij uiteindelijk 620 ugl. Hoewel de man in zijn dronken bui verklaarde dat hij de president van Venezuela was, weerhield dit de agenten er niet van proces-verbaal tegen hem op te maken.

Betrapt met pepperspray
Zoetermeer De politie hield op donderdag 24 januari om 01.40 uur op het Abdissenbos een 36-jarige man uit Zoetermeer aan voor rijden onder invloed en illegaal wapenbezit. Toen de agenten de man bij een controle om zijn autopapieren vroegen, zagen ze in het dashboardkastje van zijn auto twee busjes pepperspray liggen. De agenten namen de man ook een blaastest af en hieruit bleek dat hij veel te veel had gedronken. Hij blies 645 ugl, terwijl de limiet voor alcohol in het verkeer op 220 ugl ligt. Zijn rijbewijs werd daarom ingenomen. De man is overgebracht naar het politiebureau.