Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 24-01-2008

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft op de Nobelstraat een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 januari heeft de politie een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man omstreeks 01.30 uur bij een fietsenstalling aan het Lucas Bolwerk een fiets aan het openbreken was en daarna op de fiets wegreed.

Voor een horecagelegenheid aan de Nobelstraat bood hij de fiets te koop aan. De eerste passant ging niet in op het aanbod. Een tweede passant kocht de fiets en reed erop weg. Op het bureau bleek de 41-jarige man een veelpleger en moest nog een boete van 60,- betalen. Hij werd voor verhoor ingesloten. De nieuwe eigenaar van de fiets werd niet meer achterhaald.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT In een parkeergarage aan het Jaarbeursplein heeft de politie woensdagavond een man aangehouden voor het inbreken in een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man zich verdacht ophouden in een parkeergarage. De agenten gingen poolshoogte nemen en troffen weggedoken achter geparkeerde autos een 20-jarige man uit Utrecht aan.

De agenten herkende de man als een bekende auto-inbreker. In zijn jaszak werd gereedschap aangetroffen waarmee je autos kunt openbreken. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bromfietscontrole

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie op twee locaties in de stad een bromfietscontrole uitgevoerd.

Op het Jaarbeursplein en de Kroonstraat werden 89 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan bleken 47 bromfietsen niet in orde. In totaal werden 31 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een te hoge constructiesnelheid, ondeugdelijke remmen, het niet hebben van een rijbewijs en het niet dragen van de helm.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Plantage heeft de politie woensdagavond een vrouw aangehouden omdat zij een diefstal had gepleegd.

Personeel van de winkel zag omstreeks 19.55 uur dat een vrouw zich verdacht gedroeg. De vrouw had bij de kassa één artikel afgerekend en een ander artikel in haar tas laten zitten zonder deze af te rekenen. Nadat zij de kassa was gepasseerd werd zij door het personeel aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. De 35-jarige vrouw werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Rijden met rijontzegging

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl hij een rijontzegging had.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 17.35 uur een auto over de Eerste Oosterparklaan rijden. De agenten wisten dat de bestuurder een volledige rijontzegging had. De 57-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken waaraan hij pas op de Aureliahof voldeed.

De agenten sommeerde de man om uit de auto te komen. In eerste instantie weigerde de man. Na een aantal malen geweigerd te hebben kwam hij toch zijn auto uit en kon hij geboeid worden overgebracht naar het bureau. Een 49-jarige vrouwelijke passagier vond het nodig om de agenten te beledigen. Zij werd ook aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Lessepsstraat vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een meisje op de fiets en een automobilist plaats. Het meisje raakte gewond aan haar hoofd.

Een 10-jarig meisje uit Utrecht reed omstreeks 15.15 uur op haar fiets over de Lessepsstraat in de richting van de Amsterdamsestraatweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 41-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto aanrijden. Het meisje stak plotseling de weg over waardoor de vrouw geen kans meer zag haar te ontwijken.

Het meisje kwam met haar hoofd tegen de voorruit van de auto en viel daarna op het wegdek. Zij werd met een hoofdwond overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht. De vrouw bleef ongedeerd.

Snelheidscontrole

VLEUTEN Op de Haarrijnse Rading heeft de politie woensdagmorgen een snelheidscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 557 voertuigen gecontroleerd. Voor 37 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u.