Persberichten Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht, 24-01-2008

Brand in woning

ODIJK- In de nacht van woensdag op donderdag heeft een brand gewoed in een woning.

Omstreeks 03.45 uur bleek dat een woning aan Dominee Jan Mindenuslaan in brand stond. De brand is mogelijk in de bijkeuken ontstaan. Hierbij is een 74-jarige vrouw vanaf het dak van de bijkeuken gered door een 33-jarige omwonende. Ook een 55-jarige buurman had getracht de vrouw te helpen, door een raam in te slaan en een slot te openen, maar deze was vergrendeld. De 74-jarige bewoonster is overgebracht naar het UMC ziekenhuis omdat zij rook had ingeademd. De omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Automobilisten onder invloed

BILTHOVEN- Aan het begin van de nacht van woensdag op donderdag is een man aangehouden, omdat hij teveel gedronken had.

De 25-jarige man uit De Bilt werd omstreeks 00.10 uur aan de Hertenlaan staande gehouden waarop een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had en hij werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 455ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Later die nacht kwamen surveillerende agenten omstreeks 01.55 uur een 56-jarige man uit Bosch en Duin op het spoor doordat hij hard reed en een onlogische rijroute had. Hierop is de man aan de Lijsterlaan staandegehouden en werd een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. Vervolgens is de man overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse 435 ug/l uit wees. Tegen de man is een procesverbaal opgemaakt en een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Bezit van wapen

BUNNIK- Op woensdagmiddag is een man aangehouden voor verboden wapenbezit.

Agenten werden naar de Dorpsstraat gezonden waar vermoedelijk drie mannen ter hoogte van een winkel in een auto zaten met een wapen. Ter plaatse bleek de auto te rijden op Het Slot. Hier zijn de drie mannen van 28 jaar, waarvan twee uit Utrecht en een uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden. In de auto werd een kruisboog aangetroffen en bij de bestuurder van de auto werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau, waar ze zijn verhoord. De bestuurder van de auto is voor nader onderzoek ingesloten.