Persberichten Rijn en Venen, 11.10 uur

Utrecht, 24-01-2008

Schietincident

KOCKENGEN Maandagavond vond op de Industrieweg een schietincident plaats waarbij een man werd beschoten, maar niet gewond raakte.

Rond 22.00 uur kreeg de politie een melding dat een schietincident had plaatsgevonden op de Industrieweg. Een 28-jarige man uit Langerak (Zuid Holland) had daar een bedrijfspand verlaten en stapte in zijn auto om naar huis te gaan. Op dat moment werd hij belaagd door 4 personen.

Eén van de personen schoot op de 28-jarige man. Het slachtoffer zag kans om met zijn auto weg te vluchten en raakte niet gewond. De politie is een onderzoek gestart. Het is op dit moment nog onduidelijk waarom de man beschoten is. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het district Rijn & Venen, tel.: 0900 88 44.

Onder invloed

KOCKENGEN Een 57-jarige automobilist uit Kockengen is donderdagmorgen om 00.10 uur aangehouden voor rijden onder invloed. Een automobilist die achter de man reed, belde de politie omdat zijn voorganger gevaarlijk rijgedrag liet zien. Op de Provinciale weg N401 lieten agenten de man stoppen en blazen. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat hij 575 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Auto vernield

MAARSSEN De politie doet onderzoek naar een vernieling van een auto. Woensdagavond 23 januari omstreeks 21.30 uur werd op de Europalaan de auto van een 43-jarige Maarssenaar op zijn kant geduwd, vermoedelijk door een groepje jongeren. De auto raakte hier fors door beschadigd. Aan getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Vernieler aangehouden

MIJDRECHT Woensdagavond 23 januari is een man aangehouden voor het vernielen van een auto.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie de melding dat een 18-jarige man uit Mijdrecht op de Rondweg met een schep een achterruit van een andere automobilist, een 26-jarige man uit Vinkeveen had ingeslagen. De politie kwam ter plaatse en hoorde het verhaal aan. De 18-jarige man was al weg, maar zijn kenteken was genoteerd. Agenten hebben hem bij zijn woning aangehouden. Hij bekende en verklaarde dat de 26-jarige man hem in het verkeer had uitgedaagd. Hij is bereid om de schade aan de auto te vergoeden.

Snelheidscontrole

AMSTELHOEK Op de Mijdrechtse Zuwe heeft de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden tussen 09.30 en 11.00 uur 645 voertuigen de radar en reden 48 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 73 km/uur.

Snelheidscontrole

WILNIS Op de Ir. Enschedeweg heeft de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden tussen 09.40 en 11.00 uur 597 voertuigen de radar en reden 59 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 159 km/uur.

Hennepkwekerijen

VINKEVEEN / MIJDRECHT Woensdag zijn een 47-jarige vrouw uit Vinkeveen en een 48-jarige man uit Mijdrecht aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Na binnengekomen informatie over hennepkwekerijen op meerdere locaties stelde de politie een onderzoek in. Agenten troffen in drie kamers in een woning aan de Vinkenkade in Vinkeveen kwekerijen aan met in totaal meer dan 1400 planten. Alle spullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. In Mijdrecht werden in een woning 1625 groeiende planten in beslag genomen. Nog eens 1680 planten die te drogen hingen en zeven zakken (meerdere kilos) met henneptoppen werden hier aangetroffen. Vermoedelijk zijn de verdachten verantwoordelijk voor beide kwekerijen. De zaak is in onderzoek.

Hennepkwekerij

WOERDEN In een woning aan de Van Limburg Stirumlaan heeft de politie woensdag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In totaal werden in verschillende kamers meer dan 500 planten aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.