Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 24-01-2008

Verkeersongevallen materieel

KOEKANGE De politie kreeg woensdagmiddag een melding binnen van een aanrijding tussen twee personenautos op de kruising Oshaarseweg en Panjerdweg. Ter plaatse bleek dat een 77-jarige automobilist uit Hoogeveen geen voorrang had verleend aan een 34-jarige automobiliste uit Oude Pekela. De vrouw uit Oude Pekela is per ambulance naar het Bethesda ziekenhuis overgebracht ter controle. De autos moesten worden afgesleept. (08-106369)

ERICA Woensdagavond heeft ter hoogte van de sluis aan de Peelstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen 20-jarige automobilist uit Schoonebeek en een 55-jarige automobilist uit Erica. Ter hoogte van een wegversmalling ontstond de aanrijding. De automobilist uit Schoonebeek verleende voor de wegversmalling geen voorrang aan de automobilist uit Erica. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. (08-106386)

MEPPEL Woensdagmiddag heeft op de A32 een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij meerdere autos betrokken waren. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de betrokkenen de vluchtstrook hadden opgezocht. Een 36-jarige automobilist uit Apeldoorn verklaarde dat hij was geschrokken van een manoeuvre van een 31-jarige automobilist uit Leusden. Hierdoor stuurde de man uit Apeldoorn plotseling naar links en zag de vangrail op zich afkomen. Vervolgens maakte de man een correctie naar rechts en tikte daarbij de automobilist uit Leusden aan. De 31-jarige automobilist uit Leusden begint daardoor te tollen, komt tegen de vangrail aan en komt tot stilstand. Door dit ongeval moet het overige verkeer op de A32 remmen. Een 42-jarige automobiliste uit Meppel ziet dat voor haar een auto plotseling van rijrichting verandert en moet hard in de remmen. Een 57-jarige automobilist uit Nijverdal kan niet meer corrigeren en raakt zijn voorgangster. Niemand raakte gewond. De materiele schade was aanzienlijk. De politie heeft bij de betrokkenen een blaastest afgenomen. Niemand had gedronken. (08-106377)

Verkeersongevallen met letsel

EMMEN Woensdagochtend heeft op de kruising Kolhoopstraat en Hoofdstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een personenauto. Een 54-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam reed op de Kolhoopstraat en wilde rechtsaf de Hoofdstraat oprijden. Een vrouwelijke fietser uit Emmen reed op de Hoofdstraat. De automobilist verleende haar geen voorrang en raakte de fietser aan de achterkant. Hierdoor kwam de fietser ten val en brak haar pols. (08-106236)

MEPPEL De politie kreeg woensdagochtend een melding binnen van een verkeersongeval met letsel op de Burgemeester Knoperslaan. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat een 16-jarige bestuurster van een scooter uit Ruinerwold aangereden was door een 59-jarige automobiliste uit Meppel. De 16-jarige jonge vrouw werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. De jonge vrouw stond te wachten met haar scooter voor het rode licht en werd van achteren aangereden. De automobiliste uit Meppel had haar niet gezien. De auto moest worden afgesleept en de scooter werd overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een blaastest afgenomen bij de automobiliste, zij had niet gedronken. (08-106272)

Politie vordert rijbewijs in

BORGER De politie heeft woensdagmiddag op de N374 het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit Stadskanaal ingevorderd. De man reed op de N374 te Borger met een snelheid van 144 kilometer per uur. Aldaar geldt een maximumsnelheid van 80. Deze overtreding werd middels een lasergun vastgesteld. De man moest zijn rijbewijs inleveren. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (08-106355)

Politie controleert het verkeer

BARGER COMPASCUUM De politie heeft woensdagavond op het verlengde Oosterdiep O.Z. een 40-jarige automobilist uit Emmer Compascuum tijdens surveillance staande gehouden. De automobilist kreeg een proces-verbaal omdat de verzekering van de auto niet in orde was. De politie gaf de man een waarschuwing voor een verkeerde uitlaat en voor het feit dat de man geen goed zicht had door zijn voorruit. (08-106387)

Politie houdt man aan wegens vernieling

ASSEN De politie heeft woensdagavond een 26-jarige man uit Assen op de Alkmesschen aangehouden inzake vernieling van een ruit. De politie kreeg een melding binnen van de vernieling en troffen de man aan bij het pand waarvan een ruit was ingegooid. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-106413)

Politie houdt man aan bij treinstation

EMMEN De politie heeft woensdagavond een 21-jarige man uit Emmen aangehouden voor mishandeling van een 25-jarige man uit Emmen. De politie trof bij het treinstation aan de Spoorstraat het tweetal aan. De 25-jarige man werd met verwondingen aan het gelaat per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De 21-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. (08-106408)

Huiselijk geweld

MEPPEL De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 47-jarige inwoner uit Meppel aan gehouden inzake huiselijk geweld. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-106433)

Politie onderzoekt poging tot overval

ASSEN De politie onderzoekt een poging tot overval op een cafetaria aan de Bremstraat. Deze poging vond woensdagavond plaats. Twee onbekende mannen bedreigden de eigenaar met een wapen en eisten geld. De eigenaar weigerde geld af te geven, waarna de mannen de cafetaria verlieten. De politie heeft de zaak in onderzoek. (08-106416)

Robert-Jan Valkema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.