Koeien voor Kameroen

24/01/2008 11:32



Stichting Heifer Nederland



58 koeien voor kameroen

Record aantal inzendingen voor spaaractie biologische zuivel

De spaaractie Geef een Koe voor Afrika in samenwerking met de ontwikkelingsorganisatie Heifer Nederland is een groot succes geworden. Maar liefst zo'n 10.000 geldige inzendingen zijn binnengekomen voor de spaaractie die de biologische zuivelmerken Groene koe en Zuiver Zuivel voerden via haar verpakkingen. Enkele bedrijven en organisaties hebben de actie ook spontaan gesteund met schenkingen. Hierdoor kunnen Groene koe en Zuiver Zuivel maar liefst 58 koeien aan Kameroen schenken.

Record
De biologische zuivelmerken Groene koe en Zuiver Zuivel voeren jaarlijks een spaaractie voor een goed doel. Met eerdere spaaracties werden o.a. Vogelbescherming Nederland en Bomen voor Koeien gesteund. Nog nooit kwamen er voor een dergelijke spaaractie zoveel inzendingen binnen als voor Heifer Nederland. Dit keer zijn ook diverse scholen spontaan in actie gekomen voor Koeien voor Kameroen, wat zeker heeft bijgedragen aan het succes van de spaaractie.

Zeister Vrije School in actie voor Afrika / Uitnodiging bijeenkomst Leerlingen van klas 4b van de Zeister vrije school hebben maar liefst 265 volle spaarkaarten toegestuurd. Ruim voldoende voor één "eigen" koe voor deze klas. De zegels hiervoor hebben ze bijeen gespaard via vele activiteiten in Zeist. Dit vinden Ecomel en Heifer Nederland een beloning waard, en daarom overhandigen zij op dinsdag 29 januari op feestelijke wijze een certificaat voor 1 koe aan deze schoolklas. Dit zal gebeuren in de Groene Winkel - Voorheuvel 35 in Zeist om 13.00 uur. De pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Overhandigen aan lokale bevolking
De 58 koeien zullen in het bijzijn van de winnaar van de wedstrijd die gekoppeld was aan de spaaractie worden overhandigd aan de lokale bevolking in Kameroen. De koeien die worden geschonken zijn uiteraard afkomstig uit de regio. De winnaar wordt tijdens de bijeenkomst in Zeist officieel bekend gemaakt.

De organisatoren
Heifer Nederland schenkt training en dieren als kippen koeien en geiten aan mensen in ontwikkelingslanden. De melk en eieren zorgen ervoor dat mensen gezonder worden en wat overblijft wordt verkocht. De dieren zijn geen gift maar een levende lening. De boeren kunnen deze lening aflossen door het eerste koekallfje door te geven. Zo dragen de Heiferboeren actief bij aan de bestrijding van armoede. Hierdoor zijn zij trots en vol zelfvertrouwen.

Zuiver Zuivel en De Groene Koe zijn de twee biologische merken van Ecomel, Business Unit van Campina. Ecomel levert een totaalpakket van biologische zuivelproducten aan natuurvoedingswinkels, supermarkten, bedrijfsrestaurants en industriële verwerkers.


----------------------------------------------EINDE PERSBERICHT---------------------------





http://www.heifer.nl