Gemeente Soest

Sociale dienst Baarn Bunschoten Soest

Datum: 24/01/2008

Vijfjarig bestaan Sociale Dienst Baarn Bunschoten Soest

Deze maand bestaat de Sociale Dienst Baarn Bunschoten Soest (BBS) vijf jaar. Ter gelegenheid van dit heugelijke feit deelt de BBS een passend eenvoudig en toch nuttig cadeautje aan haar cliënten uit. Per huishouden ontvangt men twee rookmelders. De rookmelders worden deze maand afgeleverd op de huisadressen van de cliënten.

De BBS heeft ongeveer 900 cliënten en is gevestigd in het gemeentehuis van Soest. Eén dag per week is er een open inloopspreekuur te Bunschoten. Het bestuur bestaat uit drie wethouders van de deelnemende gemeenten; wethouder Paul Lemmen uit Soest is de huidige voorzitter.

Door een bundeling van de activiteiten is in de afgelopen vijf jaar een efficiënte en op de klant gerichte organisatie ontstaan. De uitvoering van de sociale zekerheid is door de samenwerking minder kwetsbaar geworden, efficiënter en kwalitatief op een hoger niveau getild.

Digitalisering

Tijdens de afgelopen 5 jaar heeft de BBS bijvoorbeeld al haar cliëntdossiers gedigitaliseerd. Een belangrijk voordeel hiervan is dat dossiers op verschillende plaatsen tegelijkertijd raadpleegbaar zijn, onafhankelijk van tijd of plaats.

Ziektekostenverzekering

Een van de nieuwste producten van BBS is de ziektekostenverzekering voor minima. Door een collectieve inkoop van de polissen en een toegesneden pakket aan verstrekkingen wordt een maximaal voordeel voor de cliënt bereikt. Dit is slechts een van de voordelen van het gezamenlijk optrekken van de drie gemeenten in één Sociale Dienst.

Website Sociale Dienst Baarn Bunschoten Soest: www.socialedienstbbs.nl

.