AutoRai

Wereldpremière nieuwe Mazda2 driedeurs op Autosalon Genève 2008

(1/24/2008)
Mazda onthult op de komende Autosalon van Genève een dubbele Wereldprimeur. Niet alleen is de nieuwe Mazda2 driedeurs een nieuwe auto in het al ruime aanbod van Mazda maar het is tevens de allereerste driedeursversie van Mazda in dit segment. Het nieuwe model neemt alle specificaties van de nieuwe Mazda2 vijfdeurs hatchback over.

De driedeurs versie van de met veel enthousiasme ontvangen nieuwe Mazda2 (tweede bij de verkiezing âAuto van het Jaar 2008â) moet vooral nieuwe klanten aanspreken die voorheen niet bij Mazda terecht konden vanwege het ontbreken van een driedeurs model. De auto zal in Nederland voorzien worden van dezelfde 1.3 liter (in twee vermogensversies) en de 1.5 liter benzinemotoren als uit de vijdeursvariant. Alle drie motoren combineren een laag verbruik met lage CO2 emissies.

Vanaf de lancering in september vorig jaar is de nieuwe Mazda2 al een succesnummer. In december kreeg het model vijf sterren toegewezen na een crashtest van de EuroNCAP en het heeft inmiddels meer dan 20 awards in de wacht gesleept, waaronder die van âAuto van het Jaarâ in Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Griekenland, Nieuw Zeeland en Japan.

Door een uitgekiende grammenstrategie in combinatie met de ontwikkeling van een volledig nieuwe carrosserie en chassis is de nieuwe Mazda2 maar liefst 100 kg lichter dan zijn voorganger, waarmee het totale gewicht van de auto ruim onder de 1000 kg is gebleven. Met deze cijfers doorbreekt Mazda de trend van alsmaar groter en zwaarder wordende autoâs.

In Genève laat Mazda ook de concept car zien, die eind oktober in Tokyo op de autoshow zijn Wereldpremière beleefde, de revolutionaire Mazda Taiki, ontworpen door de Nederlander Laurens van den Acker en voorzien van Mazdaâs rotatiemotor van de nieuwste generatie. Ook de Mazda5 Hydrogen RE Hybrid, die kan rijden op zowel benzine als watersof en elektriciteit en eerder werd getoond op dezelfde Tokyo Motor Show, zal in Genève op de stand van Mazda te zien zijn.