Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 24 januari

* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
Politiepersoneel van het district Noord heeft woensdagavond een 43-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 32-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld na een woordenwisseling. De verdachte werd in de woning aan de Zestienhovenstraat gearresteerd.


* ALCOHOLCONTROLE
Politiemensen van het district West hebben woensdagavond op de Schiedamseweg een alcoholcontrole gehouden ter hoogte van de Lage Erfbrug. In totaal hebben 104 bestuurders een blaastest afgelegd. Eén automobilist had teveel gedronken. Er is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.


* POLITIE ARRESTEERT TWEE MINDERJARIGEN NA SPOOR VAN VERNIELINGEN

Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft woensdagavond twee 17-jarige Rotterdammers gearresteerd voor het plegen van diverse vernielingen in IJsselmonde. Een politievrouw in vrije tijd zag dat de jongens met stenen onder andere straatverlichting vernielde. Dankzij haar aanwijzingen arresteerden politiemensen de twee verdachten op de Burgemeester Slypelaan. Het tweetal wordt ervan verdacht met bakstenen straatverlichting te hebben kapot gegooid, bakstenen op de rijbaan van het IJsselmondseplein te hebben gegooid en hout op de rijbaan te hebben gelegd. Op de Burgemeester Sypelaan probeerden ze een wc-unit omver te duwen en duwden ze tegen geparkeerdstaande personenauto's. De auto van een Rotterdammer raakte beschadigd nadat de bestuurder op het IJsselmondseplein moest uitwijken voor spullen die de verdachten op de rijbaan hadden gelegd. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster onderzoekt de zaak.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING MET VUURWAPEN;

GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM-CENTRUM - Een 39-jarige Rotterdamse taxichauffeur is in de nacht van woensdag op donderdag rond half vijf op de Nieuwe Binnenweg bedreigd door drie klanten. Het drietal was lastig en werd door de chauffeur gemaand de auto te verlaten. Hierop ontstond onenigheid waarna de chauffeur met een vuurwapen werd bedreigd. Aan de hand van een opgegeven signalement stelden gealarmeerde politieagenten een onderzoek in en arresteerden een 33-jarige Schiedammer en een 43-jarige Rotterdammer. Een derde verdachte, naar later bleek een 43-jarige Rotterdammer, ging er vandoor en werd korte tijd later ter hoogte van de oude ingang van het Erasmus MC aangetroffen. Toen hij de agenten zag richtte hij een vuurwapen op hen. Hierop zijn door de politieagenten waarschuwingsschoten gelost, waarna hij kon worden aangehouden. Het vuurwapen is veiliggesteld en door de Forensische Opsporing wordt een nader sporenonderzoek verricht. Een 41-jarige Rotterdammer, die eveneens aan de hand van het opgegeven signalement werd aangehouden bleek na onderzoek op het politiebureau niets met dit incident te maken te hebben. Hij werd direct heengezonden.
De recherche van district Rotterdam-Centrum is op zoek naar een man die, nadat het drietal op de Nieuwe Binnenweg uit de taxi stapte, eveneens door de 43-jarige verdachte met het vuurwapen is bedreigd. Hij wilde de taxichauffeur te hulp komen maar werd eveneens slachtoffer. De politie verzoekt deze getuige om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.


* MAN VALT IN PUT EN BREEKT BEEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 50-jarige inwoner uit Berkel en Rodenrijs heeft woensdagmorgen rond half elf, tijdens werkzaamheden, zijn been gebroken. De man viel in een groot gat in een tuin aan de Vijverweg. Hierbij kwam hij ongelukkig terecht en brak zijn been. Door de arbeidsinspectie wordt een nader onderzoek ingesteld.


* MAN ZWAAR GEWOND NA BRAND IN WONING
Een 53-jarige Rotterdammer is woensdagmiddag zwaar gewond geraakt na een brand in een woning aan de Persoonskade. De brand brak rond drie uur uit door nog onbekende oorzaak. De bewoner ademde veel rook in en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak.


* NAAR HALT NA WINKELDIEFSTAL
PRINS-ALEXANDER - Drie jongens, een 14-jarige Capellenaar en twee 15-jarige Rotterdammers, zijn woensdagmiddag rond half drie op de Watermanweg aangehouden nadat ze een winkeldiefstal hadden gepleegd. Het drietal had bij een elektronicazaak een simkaart uit de verpakking gehaald en deze niet afgerekend. Zij zijn aangehouden en na overleg met de ouders is een Haltproces-verbaal opgemaakt.


* BESTUURDER BETRAPT INBREKER IN AUTO
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben woensdagmiddag een 33-jarige man uit Vlaardingen gearresteerd na een inbraak in een auto aan de Van Hogendorplaan. Rond kwart over vier betrapte de eigenaar van de auto, een 23-jarige man uit Vlaardingen, de verdachte in zijn auto. De Vlaardinger ging er vandoor maar werd korte tijd later gearresteerd door de politie. De verdachte blijkt niets te hebben weggenomen uit de auto, die niet afgesloten was.


* POLITIE ARRESTEERT INBREKERS
BRIELLE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben woensdagmiddag twee mannen gearresteerd na een inbraak in een woning aan de Reede. Rond drie uur waren twee mannen de woning ingegaan terwijl de bewoner op het toilet zat. Eén van hen hield de toiletdeur dicht, terwijl de andere de woning doorzocht. Toen de bewoonster naar beneden kwam, gingen de inbrekers er vandoor. Politiepersoneel stelde direct een onderzoek in en arresteerde op de Bark een 22-jarige man uit Zutphen en een 54-jarige man zonder vaste verblijfplaats. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* BRAND IN WONING
BARENDRECHT - Woensdagmiddag rond vijf uur ontstond er brand in een woning aan het Korianderhof. De moeder van de bewoonster ontdekte de brand in de bovenste verdieping en waarschuwde omwonenden. De brandweer bluste de brand en gaf rond half zes het sein brand meester.


* MAN VERZET ZICH TIJDENS AANHOUDING HUISELIJK GEWELD

SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben woensdagavond een 29-jarige man uit Vlaardingen gearresteerd. Rond half elf kreeg de politie de melding van huiselijk geweld in een woning aan het Bernsteinpad. De man zou zijn 23-jarige vrouw bij de keel hebben gegrepen. Tijdens de arrestatie verzette hij zich. Hierbij ontstond een worsteling tussen twee agenten en de verdachte. Na gebruik van pepperspray werd de man aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De twee agenten liepen lichte verwondingen op.


* SNELHEIDSCONTROLE NA KLACHTEN VAN BURGERS

ROZENBURG - Politiepersoneel van het district Zuid heeft woensdagmiddag op drie locaties in Rozenburg een snelheidscontrole gehouden. Aanleiding van de controle waren klachten van burgers over te hoge rijsnelheden. Op de Meeuwensingel, Emmastraat en de Laan van Nieuw Blankenburg werd gecontroleerd. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.


* GEWAPENDE OVERVAL BELHUIS
De recherche van het district Zuid is een onderzoek gestart naar een gewapende overval die woensdag op een belhuis aan de Katendrechtse Lagedijk plaatsvond. Kort voor middernacht dreigde een onbekende man met een vuurwapen en eiste geld van de eigenaar. De overvaller sloeg het slachtoffer met een vuurwapen tegen zijn hoofd. Met een geldbedrag gingen de daders er vandoor.