Gemeente Enschede

Brandweer Enschede neemt afscheid van vrijwilligers

Gisterenavond heeft Brandweer Enschede officieel afscheid genomen van een groot aantal van haar vrijwilligers. Een gedenkwaardig moment in de geschiedenis van de brandweer.

In 2004 is het besluit genomen om de repressieve organisatie van Brandweer Enschede drastisch te wijzigen. Dit betekende dat vanaf 1 januari 2008 Brandweer Enschede verder ging met twee in plaats van zes vrijwillige secties. Professionalisering en veranderende regelgeving lagen ten grondslag aan dit besluit.

Gisteravond werd in de Jaargetijden officieel afscheid genomen van de vrijwilligers van de binnenstadsecties Zuid, West, Oost en Lonneker. De secties waren vanaf 1 januari al gestopt met de operationele taken. Commandant Stephan Wevers reikte de afscheidoorkondes persoonlijk aan de brandweermannen uit. Ook de partners werden deze avond even in het zonnetje gezet. Brandweer Enschede is vooral erg dankbaar voor de jarenlange inzet, met veel passie en gedrevenheid, van de scheidende vrijwilligers.

Per 1 januari beschikt Brandweer Enschede uit twee beroepsbezette posten en twee vrijwillige posten, Boekelo en Glanerbrug.

24 januari 2008