Gemeente Hengelo

Gratis busvervoer voor Regiotaxipashouders in Twente

Bij de gemeente Hengelo komen met regelmaat vragen binnen over het busvervoer voor Regiotaxipashouders. Vanaf begin dit jaar kunnen houders van een Regiotaxipas namelijk op werkdagen na 9.00 uur en op zaterdagen, zon- en feestdagen in heel Twente gratis reizen met bussen van Syntus en Connexxion. Alleen voor de buurtbussen geldt dit niet. De pashouder mag gratis een reisgenoot mee laten reizen. Regio Twente heeft dit in overleg met de veertien Twentse gemeenten besloten.

Regio Twente, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Twente, wil mensen met een Regiotaxipas het openbaar vervoer laten (her)ontdekken. Hiermee wil de Regio ervoor zorgen dat ouderen en gehandicapten beter mee kunnen doen in de maatschappij.

Toegankelijk openbaar vervoer

Alle grote bussen in Twente beschikken over een aantal voorzieningen waardoor deze goed toegankelijk zijn, ook voor rolstoelgebruikers. Er is ruimte om één rolstoel veilig vast te zetten. Op sommige lijnen rijden kleine bussen. Deze zijn niet rolstoeltoegankelijk en hebben veelal een hogere instap. De bushaltes in de regio Twente zijn voor een groot deel aangepast. Het in- en uitstappen voor mensen met lichamelijke beperkingen is daardoor makkelijker. In de komende jaren worden de overige bushaltes aangepast.

Het hele jaar

Het gratis openbaar vervoer is een project dat loopt gedurende 2008. In het derde kwartaal van 2008 overlegt de Regio Twente met de gemeenten of het project in 2009 wordt voortgezet. Alle pashouders ontvangen of hebben een brief van Regio Twente ontvangen met informatie over het gratis busvervoer. Regiotaxi Twente blijft gewoon voortbestaan. Het wel of niet gebruiken van de bus heeft geen consequenties voor pashouders van Regiotaxi Twente.