Autokraker betrapt en na lange zoektocht aangehouden

Elburg, 24-01-2008 o De politie heeft afgelopen nacht, donderdag 24 januari, in Elburg een 20-jarige man uit Zeist opgepakt op verdenking van inbraken in meerdere geparkeerde autos in de wijk de Pal in Elburg. Inmiddels hebben zich bij de politie zes benadeelden van een auto-inbraak gemeld. Uit de autos werden voorzover thans bekend, navigatieapparatuur, een laptop, rijbewijs en paspoort ontvreemd. De verdachte kon uiteindelijk rond 05.30 uur op de Luzerne worden ingerekend. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

De politie, die na de melding van omstreeks 03.00 uur, langere tijd met inzet van vier suveillance-eenheden en een diensthond met de geleider in de woonwijk naar de verdachten op zoek ging, trof op straat één achtergelaten navigatieapparaat aan. Tijdens de zoekactie, waarbij te voet achter verdachten werd aangerend, raakten twee agenten licht gewond. Eén van hen kwam ongelukkig ten val en moest met een hoofdwond in het ziekenhuis worden behandeld.

Vermoedelijk was er ook een tweede verdachte, gekleed in een donker blauw trainingspak bij de autokraken betrokken, maar hij wist te ontkomen. Mogelijk werd er door de verdachten gebruikt gemaakt van een donkerkleurige personenauto.

De politie is op zoek naar getuigen die donderdagochtend 05.30 uur de tweede dader of een verdachte donkerkleurige personenauto rondom Elburg hebben gezien. Indien men nog niet eerder met de politie contact had, kan men bellen via 0900-8844.