Wegener NV

PERSBERICHT

Integratieplan Limburg Media Groep in Wegener

Mecom Group Plc heeft sinds 1 november 2007 een meerderheid (87%) van de aandelen van Koninklijke Wegener NV verworven. De Mecom organisatie is opgebouwd uit landenorganisaties. Door de recente overname heeft Mecom in Nederland twee organisaties, te weten Limburg Media Group (LMG) en Koninklijke Wegener NV. Om tot één organisatie in Nederland te komen, onder de naam Koninklijke Wegener is, zoals reeds vorige zomer gemeld, het voornemen om LMG te integreren in Wegener. Daarnaast is het noodzakelijk om tot integratie over te gaan om schaalvoordelen en synergie te realiseren.

In het voorliggende integratieproces is de huidige Wegener organisatie het leidende model. Dit houdt in dat de dagbladorganisatie MGL zal worden geintegreerd in Wegener NieuwsMedia, de drukkerij Nieuwsdruk Limburg in Wegener NieuwsDruk en staf- en serviceafdelingen in de betreffende onderdelen binnen Wegener. In de integratie zijn niet opgenomen de huis-aan-huiskrantactiviteiten van LMG. Deze activiteiten, gebundeld in De Trompetter Groep, dienen op last van de NMa te worden vervreemd.

De integratie van de dagbladen van LMG in Wegener NieuwsMedia betekent tevens een integratie van het product. De dagbladen van MGL zullen overgaan op het tabloidformaat en de gestandaardiseerde formule van de Wegener dagbladen. Momenteel wordt onderzocht wanneer de Limburgse kranten op het nieuwe formaat overgaan.

De integratie van LMG in Wegener heeft als consequentie dat er een zeer beperkt aantal functies van de stafafdelingen in Limburg behouden blijven. Het plan voor de integratie - inclusief een uitwerking van personele consequenties - is thans gereed. De implementatie van beide organisaties zal leiden tot een reductie van circa 80 arbeidsplaatsen, waarvan 15 op de dagbladenredactie en de overige bij andere afdelingen. De implementatie zal fasegewijs worden uitgevoerd en eind van het jaar zijn voltooid.

Aan het betrokken vertegenwoordigend overleg is vandaag advies gevraagd. Ook de vakbonden zijn ingelicht.

Apeldoorn / Sittard, 24 januari 2008

Raad van Bestuur Directie
Koninklijke Wegener NV Limburg Media Groep BV