Gemeente Utrecht

Grote belangstelling voor nieuwe buurtfietsenstalling in de Bolstraat

In de Bolstraat in Oudwijk opent de gemeente deze week de 17e buurtfietsenstalling in de stad. Op 15 januari 2008 is de bouw begonnen en op 25 januari zal de stalling met 36 fietsplekken worden opgeleverd en overgedragen aan U-stal.

Al in 2003 zijn er verzoeken binnen gekomen om een buurtstalling in de Bolstraat te realiseren. Helaas is het toen niet gelukt om een huurovereenkomst te sluiten met de grondeigenaar. In juli 2007 is er alsnog een huurcontract gesloten en is gestart met de realisatie van een buurtstalling.

Buurtbewoners die zich hebben aangemeld voor een plek in de stalling ontvangen een uitnodigingsbrief van U-stal waarin zij worden uitgenodigd om een abonnement op te halen bij U-stal. Op dit moment hebben 19 personen zich aangemeld voor in totaal 45 fietsen. De stalling heeft dus bij opening al een wachtlijst. De prijs voor een buurtstalling per jaar bedraagt ¤ 68,76.

Het totaal aantal buurtstallingen in de stad komt hiermee op 17 stuks. Voor 2008 staat nog gepland de opening van buurtstallingen aan de W. Arntzkade, de J.P. Coenstraat en de Otterstraat. Hoewel er veel belangstelling is voor het gebruik van een buurtstalling is realisatie vaak lastig en tijdrovend. Niet altijd is in de omgeving een geschikte locatie voor handen. Vervolgens moet er voldoende draagvlak voor plaatsing, of inrichting van een buurtstalling zijn. Dan moet er nog een bouwvergunning worden aangevraagd en bijna altijd moet er een artikel 19 procedure doorlopen worden. Dit alles maakt dat het realiseren van een buurtstalling veel tijd kost.

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Gerard Derksen, 030 - 286 11 68.