Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Affiliate marketingnetwerk M4N bereikt mijlpaal met 10.000ste affiliate

Amsterdam, 24 januari 2008 --- Vandaag heeft affiliate marketing netwerk M4N haar 10.000ste affiliate mogen verwelkomen. Na goedkeuring van M4N trad dedierencentrale.nl toe tot het netwerk en ontving het boek The Long Tail van Chris Anderson en een geldbedrag. De dierencentrale is bedoeld voor particulieren en non-profit organisaties zoals dierenasiels in Nederland en België. Zij kunnen gratis advertenties over (huis)dier gerelateerde producten en huisdieren plaatsen op deze website.

M4N is opgericht in 2002 en heeft haar netwerk in de loop der jaren uitgebreid met een breed aanbod van affiliates. De organisatie had in de startperiode voornamelijk startpaginadochters als klant. Het aantal gekwalificeerde aanmeldingen per maand neemt de laatste maanden sterk toe. "Onze ambitie is om dit aantal in 2008 van 200 toe te laten nemen tot 400, en de 10.000 gebruikers in 2 jaar te verdubbelen," aldus Thomas Joosten directeur en medeoprichter van M4N.

De markt voor affiliate marketing, het via niche websites (affiliates) aan de man brengen van producten, beleeft een sterke groei. Dit is het resultaat van een aantal ontwikkelingen op internet. Professionalisering van de webshops en de betere online marketingmiddelen van adverteerders zijn daar voorbeelden van. Daarnaast worden niche websites steeds beter gevonden door zoekmachines, met name Google, waardoor ze steeds gerichter bezoekers kunnen doorsturen naar adverteerders. Bovendien blijkt dat consumenten steeds meer online besteden. "Wij zien vooral een groei in de vakantiebranche, de mobiele entertainment en de longtail content. Dat zijn niche websites met producten en diensten die aansluiten op een specifieke doelgroep," merkt Joosten op.

Over M4N
M4N heeft als missie om het zoeken, vinden en kopen van producten op internet gemakkelijker te maken. M4N bereikt dit door een netwerk van website eigenaren, affiliates genoemd, te koppelen aan aanbieders van producten op internet. Het bedrijf ziet de affiliates als distributiekanaal: zij maken informatie (commercieel en niet commercieel) namelijk toegankelijk voor specifieke doelgroepen en linken naar de juiste plekken op de vaak uitgebreide websites van adverteerders. Met M4N kunnen zowel affiliates als adverteerders beter op het online koopproces afstemmen door middel van goede statistieken en promotiemateriaal. Voor meer informatie, zie: Affiliate netwerk voor adverteerders en exploitanten

Hyperlinks
M4N: http://www.m4n.nl
De dierencentrale: http://www.dedierencentrale.nl
The Long Tail van Chris Anderson: http://longtail.typepad.com/the_long_tail/ Startpagina: http://nl.wikipedia.org/wiki/Startpagina.nl Longtail: http://nl.wikipedia.org/wiki/Long_Tail



Ingezonden persbericht