Gemeente Putten

Cliëntenraad leerlingenvervoer gemeente Putten (24-01-2008)


---

Putten, 24 januari 2008

Het college van burgemeester en wethouders van Putten heeft ingestemd met de oprichting van een gemeentelijke cliëntenraad voor leerlingenvervoer. De cliëntenraad houdt zich bezig met de wijze waarop het vervoer van leerlingen wordt georganiseerd die het (voortgezet) speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs bezoeken.

De cliëntenraad bestaat uit: Z. Ahmadi Jooghi, H.J.P. Bergraat (secretaris), R. Bongers, W. van den Bor, S.M. Gort (voorzitter), M. van de Krol en C.M. van Westing.

De cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college en de gemeenteraad over de vorming, uitvoering en evaluatie van het leerlingenvervoer, de wijze van dienstverlening aan cliënten en de wijze van communicatie met cliënten. De cliëntenraad zal oog en oor hebben voor de problemen die zich bij de gemeente, de vervoerder, de cliënten en binnen de school voordoen bij het organiseren van het leerlingenvervoer.

De cliëntenraad heeft in zijn oprichtingsvergadering van dinsdag 11 december 2007 de gemeente geadviseerd om het aflopende contract met Klompgroep en Taxicentrale Ermelo met 1 jaar te verlengen. Dit is gedaan om als cliëntenraad een nieuwe aanbesteding zorgvuldig voor te kunnen bereiden.

Aanleiding voor het oprichten van een cliëntenraad waren de problemen rond het leerlingenvervoer. Daarnaast wordt wet- en regelgeving rondom het leerlingenvervoer scherper en het aantal leerlingen voor het speciaal onderwijs neemt toe. Om de hulpvraag nog beter te kunnen bedienen, vindt het gemeentebestuur het belangrijk dat cliënten meedenken bij de uitvoering van het leerlingenvervoer.