Ingezonden persbericht


Donderdag 24 februari presenteert Ton van der Lee zijn nieuwste boek De Afrikaanse Weg bij Paagman. Jan Pronk neemt het eerste exemplaar in ontvangst en aansluitend vindt een debat plaats met de onderwerpen van het boek als uitgangspunten. Deelnemers aan het debat zijn onder meer Jan Pronk, Ton van der Lee en Harm Ede Botje (VN-journalist)

In dit verslag, dat niet alleen een speurtocht is naar de Afrikaanse weg, maar ook een prachtig reisavontuur, komt Ton van der Lee een bonte stoet mensen tegen. Zoals de oude mevrouw Chikulawemba in Malawi, die leeft van spreekwoorden. Of meneer Ibrahim uit Soedan, de man van vijf miljoen. En nog een heleboel anderen, die zo hun eigen ideeën hebben over de 'Afrikaanse weg'. Mannen en vrouwen met hoop voor de toekomst, Afrikanen met Afrikaanse oplossingen.

Ton van der Lee, die al ruim tien jaar in Afrika woont, onderneemt in dit boek een reis van Kaapstad naar Caïro op zoek naar Afrikaanse oplossingen van de gewone mensen, niet van politici en de professoren.

De Afrikaanse Weg: presentatie en debat
donderdag 24 januari 17:00 uur Boekhandel Paagman, Frederink Hendriklaan 217, Den Haag

U bent ook uitgenodigd voor de borrel na afloop.