Ingezonden persbericht


free-hotspot.com introduceert User Messaging Platform voor HotSpots in horeca en andere draadloze netwerken

"EDGE" Messaging levert interactieve content aan netwerkgebruikers voor opbouw van merk

Dublin, Ierland, 24 januari 2008 - free-hotspot.com, 's werelds grootste aanbieder van gratis Wi-Fi HotSpots, kondigt vandaag de lancering aan van hun nieuwe interactieve User Messaging oplossing voor draadloze netwerken. Met dit EDGE Messaging Platform kunnen HotSpot-eigenaren, zoals café- en hoteluitbaters, hun Wi-Fi gebruikers rechtstreeks bereiken met mediacontent. EDGE Messaging kan gebruikt worden om de naam van een merk op te bouwen, producten en services te promoten, klanten vragen te stellen of inkomsten te genereren via advertenties van derden op het netwerk.

Voordat de gebruiker online gaat, op de 'edge' van het netwerk waar berichten het meest doeltreffend zijn, levert het systeem informatie aan. Dit biedt operatoren van draadloze netwerken een nieuwe en innovatieve manier om nog interactiever met hun klanten om te gaan.

Joe Brunoli, Vice President of Business Development van free-hotspot.com, schetst een aantal praktische toepassingen van EDGE: "Hotels, restaurants en andere ketens hebben vaak programma's voor klantenbinding of willen hun merken promoten," zegt hij. "Met het EDGE systeem kunnen ketens "in-house" communiceren op hun eigen Wi-Fi netwerk. Klanten zijn volledig omringd door een merkidentiteit en een marketingboodschap, wat een positieve en sterke merkassociatie creëert bij de gebruiker."

Bestaande HotSpots en gemeentelijke of stedelijke Wi-Fi netwerken kunnen eveneens gebruik maken van dit systeem, stelt Brunoli: "Indien het EDGE Platform gebruikt wordt als een advertentiemedium, kan dit uiterst gemakkelijk inkomsten genereren. Gebruikers genieten van de hoge kwaliteit van de service die wij aanbieden, wat kan leiden tot een groei van de gemiddelde inkomsten per gebruiker (ARPU - average revenue per user) voor de netwerkoperator."

Over free-hotspot.com:

free-hotspot.com beheert 's werelds grootste gratis draadloos internetnetwerk met meer dan 2.400 HotSpots in 18 Europese landen. Om toegang te krijgen tot het gratis draadloos internetnetwerk van free-hotspot.com dienen gebruikers akkoord te gaan met het bekijken van een advertentie. Deze innovatie, waarvoor free-hotspot.com is onderscheiden met de prestigieuze Wireless Broadband Innovation Award voor "Beste Publieke Wi-Fi product", is beschikbaar onder de EDGE Messaging merknaam voor beheerders van draadloze netwerken, horecaketens en andere organisaties die hun omzet willen verhogen, strategische marketing programma's willen promoten of hun merk willen opbouwen via hun eigen Wi-Fi netwerk.

free-hotspot.com ondersteunt een actieve community van gebruikers en biedt iedere maand gratis draadloos internet aan meer dan 300.000 mensen. Het bedrijf beschikt over de meest gebruiksvriendelijke HotSpot directory van de branche. Deze directory bevat op dit moment meer dan 20.000 gratis draadloze internetlocaties wereldwijd.

Om het volledige programma te ontdekken of om uw meest nabij gelegen HotSpot te lokaliseren, ga naar: www.free-hotspot.com

Perscontact:

Gerdine Lindhout

Open2Europe

Tel.: 0033 - 155 02 27 88

E-mail: g.lindhout@open2europe.com