Gemeente Alkmaar


Ondertekening convenant Buitenschoolse Opvang

Schoolbesturen van het basisonderwijs en een zestal kinderopvangcentra in Alkmaar ondertekenen maandag 28 januari 2008 het convenant Buitenschoolse Opvang (BSO). Dit doen zij om 15.00 uur in het bijzijn van wethouder Hans Meijer. In dit convenant zijn afspraken vastgelegd over de verantwoordelijkheid, organisatie en aanbod van buitenschoolse opvang.

Volgens de Wet Kinderopvang zijn alle basisscholen in 2008 verplicht voor- en naschoolse opvang aan te bieden. Door de schoolbesturen en kinderopvangcentra is, in overleg met de gemeente Alkmaar, gekozen voor een wijkaanpak. Dit betekent dat per wijk is gekeken naar de hoeveelheid scholen en het aantal kinderopvangcentra waar zij gebruik van kunnen maken.

Uitbreiding aanbod
Inmiddels is het aanbod van buitenschoolse opvang uitgebreid tot 45%. Dit is een goede prestatie in vergelijking met het landelijke gemiddelde, wat in oktober 2007 20% was. De uitbreiding betekent echter niet dat er geen wachtlijsten meer zijn, maar de scholen en kinderopvangcentra zijn op de goede weg. De verwachting is dan ook dat tot 1 augustus 2008 de uitbreiding van het aantal BSO-plaatsen toeneemt tot 65%.

U bent van harte uitgenodigd om bij de ondertekening van het convenant om 15.00 uur bij de Stichting Alkmaarse Katholieke Scholen (Helderseweg 14-4) aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,

Chantal Kolleman

Medior Communicatieadviseur

Gemeente Alkmaar

T 072 - 548 8986

www.alkmaar.nl

aanwezig op: ma-di-wo-do-vr