Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 januari 2008

Minke Schoon en Nancy Hanterink: 053-4555588

Vijf aanhoudingen na vechtpartij

Almelo

In verband met een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Laan van Iserlohn in Almelo, die plaatsvond in de nacht van 15 op 16 december 2007, zijn woensdag 23 januari 5 personen aangehouden.

Op 16 december 2007 werd omstreeks 01.20 uur 's ochtends gemeld dat er een vechtpartij gaande was bij een horecagelegenheid aan de Laan van Iserlohn in Almelo. Ter plaatse troffen agenten een bebloede 33-jarige man uit Tubbergen aan. De 33-jarige was dusdanig gewond dat hij door de politie naar het ziekenhuis moest worden gebracht, waar hij werd opgenomen. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de man zijn kaak had gebroken. De man deed aangifte van mishandeling, en verklaarde dat dit door een groepje mannen was gedaan.

De politie stelde een nader onderzoek in naar de betrokkenen bij de vechtpartij. Naar aanleiding van dit onderzoek konden een vijftal mannen worden aangehouden in verband met de mishandeling van de 33-jarige Tubbergenaar. Vier Oldenzalers van 26, 25, 23 en 22 jaar werden woensdagochtend 23 januari in hun woningen aangehouden. Een 23-jarige Hengeloër meldde zich in de loop van de woensdagochtend zelf. Ook hij werd aangehouden.

De 23-jarige Hengeloër kon, na een verklaring te hebben afgelegd, in de loop van woensdagochtend weer in vrijheid worden gesteld. Ook de 26-jarige, 25-jarige en 22-jarige Oldenzalers werden na verhoor heengezonden. De 23-jarige man uit Oldenzaal werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-161791)

Meisje van fiets getrokken

Nijverdal

Een 13-jarig meisje uit Hellendoorn werd maandagochtend 21 januari op de Joncheerelaan in Njiverdal lastig gevallen door een voor haar onbekende man. De politie is op zoek naar getuigen.

Op maandag 21 januari meldde een 13-jarig meisje uit Hellendoorn, dat zij omstreeks 07.30 uur die ochtend door een onbekende man van haar fiets was getrokken op de Joncheerelaan in Nijverdal. Een aangifte is daarna opgenomen. Het meisje was die ochtend met haar fiets onderweg naar school. Vanaf de Reggeweg kwam haar een man achterop fietsen. Ter hoogte van de Joncheerelaan, nabij de kruising met de Jan van Galenlaan, haalde de man haar in en greep haar vast, waarbij het meisje van haar fiets getrokken werd. Het meisje wist zich los te maken en vluchtte.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien hebben dat verband kan houden met deze zaak. In het bijzonder zou de politie graag spreken met een tweetal meisjes dat op de Ninaberlaan fietsten en daarbij het meisje ingehaald hebben. Zij kunnen contact opnemen het Regionaal Bureau Zeden van de politie Twente, bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-008785)

Beschonken bromfietser aangehouden

Almelo

Een 35-jarige man uit Almelo werd in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 januari aangehouden, omdat de man onder invloed van alcohol op zijn bromfiets reed op de Hoornbladstraat in Almelo.

Surveillerende agenten zagen woensdagavond omstreeks middernacht een man slingerend op zijn bromfiets rijden over de Hoornbladstraat in Almelo. De agenten zetten de man, een 35-jarige Almeloër aan de kant om hem aan een alcoholcontrole te onderwerpen. Omdat de man 2,18 promille blies, werd hij aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-010105)

Tweede verdachte fietsendiefstal aangehouden

Hengelo

Een 18-jarige man uit Hengelo werd woensdag 23 januari aangehouden. Na onderzoek bleek dat de man samen met een ander een fiets had gestolen.

Op 21 januari werd een 18-jarige Hengeloër aangehouden in verband met diefstal van een fiets. Na onderzoek bleek dat nog een 18-jarige man uit Hengelo bij de diefstal betrokken was geweest. Deze man werd op woensdagochtend 23 januari in zijn woning aangehouden. Tegen beide mannen wordt proces verbaal opgemaakt.

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van dinsdag 22 januari j.l.:

Man aangehouden die gestolen fiets in zijn bezit had

Hengelo

Maandagavond de 21e januari werd een 18-jarige Hengeloer aangehouden die in bezit bleek te zijn van een fiets die als gestolen gesignaleerd stond.

Maandagmiddag 21 januari werd naar het bureau van politie in Hengelo gebeld door een aangeefster van een gestolen fiets. Zij vertelde dat op internet, op Marktplaats, vermoedelijk haar gestolen fiets te koop werd aangeboden. Deze mevrouw vertelde tevens dat zij met de aanbieder een afspraak had gemaakt om de fiets eventueel te kopen. Politiemensen gingen naar de plek van afspraak, waar naar later bleek een 18-jarige jongen uit Hengelo verscheen met een fiets. Bij controle bleek het niet de fiets te zijn van de mevrouw die gebeld had. Wel ging het om een fiets die op 11 januari jl. als gestolen was opgegeven door een 26-jarige Hengelose. De fiets was vrijdag de 11e ontvreemd vanaf het Burgemeester Jansenplein in Hengelo.

De 18-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier is hij afgehoord en daarna weer heengezonden, proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar, de 26 jarige Hengelose. (08-005312)

Man in woning overvallen

Nijverdal

Een 30-jarige man uit Nijverdal werd dinsdagavond 22 januari in zijn woning aan de Venkel in Nijverdal overvallen. De politie is op zoek naar getuigen.

Op woensdag 23 januari deed een 30-jarige man uit Nijverdal aangifte. De man verklaarde dinsdagavond 22 januari in zijn woning te zijn overvallen. Hij vertelde dat omstreeks 21.10 uur bij zijn woning werd aangebeld. Toen hij de deur opendeed zag hij een onbekende man met een mes staan. De man dreigde met het mes in de richting van de 30-jarige en dwong hem weer naar binnen te gaan. Terwijl de man onder bedreiging zijn woning weer binnen ging, zag hij nog een tweede man die bij de overvaller hoorde.

Eenmaal in de woning eiste de man met het mes geld van de 30-jarige, dat hij hen gaf. Daarna verlieten de beide overvallers de woning.

De politie wil graag in contact komen met mensen die bij de woning aan de Venkel of in de directe omgeving iets verdachts hebben gezien, dat verband kan houden met de overval. In het bijzonder mensen die de twee mannen hebben zien komen en/of weggaan worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hellendoorn. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-005312)

Automobiliste over de kop

Almelo

Een 67-jarige automobiliste uit Almelo is op woensdag 23 januari gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Nachtegaalstraat in haar woonplaats.

Op woensdag 23 januari reed omstreeks 13.00 uur een 67-jarige automobiliste uit Almelo in haar woonplaats over de Nachtegaalstraat komende uit de richting van de Schoolstraat. Door onbekende oorzaak verloor zij de macht over haar stuur en raakte van de weg. Zij reed vervolgens tegen een paal langs de kant van de weg en sloeg met haar auto over de kop. De 67-jarige raakte bij de aanrijding gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. De auto van de Almelose liet de politie afslepen. (08-009877)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Hengelo

De politie heeft op donderdag 24 januari op de Bornsestraat in Hengelo het rijbewijs van een 46-jarige Hengeloer ingevorderd na het rijden onder invloed.

Op donderdag 24 januari controleerde de politie omstreeks 05.00 uur op de Bornsestraat in Hengelo een 46-jarige automobilist. Omdat agenten roken dat de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol reed werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de 46-jarige automobilist 1,3 promille tijdens de ademanalyse. Het rijbewijs van de Hengeloer, die vaker betrapt was op het rijden onder invloed, werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-010125)

Verdachte inbraak in auto aangehouden

Enschede

Na een onderzoek heeft de politie in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 januari een 22-jarige Hengeloer aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in een auto aan de J.J. van Deinselaan in Enschede.

Op woensdag 23 januari kreeg de politie omstreeks 21.00 uur een melding dat er die avond in een auto aan de J.J. van Deinselaan in Enschede was ingebroken. De 49-jarige Enschedese eigenaar van de auto ontdekte de inbraak waarbij de dader door het forceren van het portier zich de toegang tot de auto had verschaft. Bij de inbraak werd een autoradio en diverse cd's buitgemaakt. In de auto trof men bij een sporenonderzoek goederen aan die vermoedelijk van de dader afkomstig zijn. De politie stelde een onderzoek in en hield op donderdag 24 januari omstreeks 00.30 uur in zijn woonplaats een 22-jarige Hengeloer aan op verdenking van de inbraak. De 22-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-010062)

Verdachte van bedrijfsinbraak meldt zich bij politiebureau

Almelo

Een 20-jarige Enschedeër meldde zich woensdag 23 januari aan de balie van het politiebureau in Almelo om te bekennen dat hij begin januari een bedrijfsinbraak gepleegd had aan de Molenkampspark in Almelo.

Op woensdag 23 januari meldde een 20-jarige Enschedeër zich aan de balie van het politiebureau in Almelo om te melden dat hij enkele weken geleden een inbraak had gepleegd in een bedrijf aan de Molenkampspark in Almelo. Hij vertelde dat hij bij de inbraak computerapparatuur had weggenomen en dat hij bang was dat de politie hem toch wel zou vinden. Tussen 11 en 14 januari bleek inderdaad computerapparatuur gestolen te zijn uit een bedrijf aan de Molenkampspark in Almelo. Een 65-jarige Almeloër deed aangifte van de inbraak op 14 januari j.l. De 20-jarige Enschedeër werd om 18.45 uur aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-005837)