Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Aalten - vrachtwagenchauffeur overvallen door nepagenten  |
Een 34-jarige vrachtwagen uit het Gelderse Buren is donderdagochtend 24 januari op de Hamelandroute (N 323) onder Aalten overvallen door twee mannen waarvan hij dacht dat het politiemensen waren. Zij hebben geld van de chauffeur buitgemaakt en zijn er vervolgens vandoor gegaan.

De chauffeur reed omstreeks 05.15 uur met zijn vrachtwagencombinatie op de N 323 van Barlo richting Aalten en werd ingehaald door een bestelbusje. Middels een stopbord kreeg de chauffeur een teken, waarbij hij meende dat het om een politiecontrole ging.

Hij parkeerde zijn combinatie in een parkeerhaven en werd direct geconfronteerd met twee mannen die hem met een vuurwapen bedreigden. De chauffeur werd gekneveld en moest geld afgeven.

Rond 07.45 uur gaat een passerende fietser een kijkje bij de vrachtwagen nemen, omdat hij vermoedt dat de chauffeur onwel is geworden. Hij stuit op het slachtoffer en slaat alarm.

De politie heeft de hevig geëmotioneerde chauffeur direct opgevangen en naar het politie-bureau in Aalten gebracht. Hier heeft hij in de loop van de ochtend een verklaring over het gebeurde afgelegd. Het gaat vermoedelijk om twee Oost-Europese verdachten.

Medewerkers van het team Forensische Opsporing zijn met een technische onderzoek begonnen. In verband met hun veiligheid werd één rijstrook van de N323 richting Aalten door Rijkswaterstaat afgezet.

Vanuit een helikopter van het korps Landelijke Politiediensten zijn foto's van de locatie gemaakt.

De politie zoekt getuigen die tussen 04.15 en 06.00 uur op de Hamelandroute hebben gereden en mogelijk het gebeurde dan wel het busje met de twee inzittenden hebben gezien. De politie wil in ieder geval in contact komen met de bestuurder van een donkerkleurige SUV die vier of meer oranje lampen op het dak voert en die tijdens het gebeurde passeerde in de richting Barlo. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844 of met Meld Misdaad anoniem 0800-7000