Gemeente Zaltbommel


Commissie Beeldende Kunst weer actief

Sandra van Spankeren (voorzitter), Janneke Puijker - Hillenaar, Arno Udo, Peter Venrooij, Karin van Zanten en plaatsvervangend lid Jan van der Voort wonen allemaal in de gemeente Zaltbommel en hebben grote affiniteit met kunst.

Zij vormen samen de Commissie Beeldende Kunst die het college van B&W adviseert over het aankopen van beeldende kunst.

Ook adviseert de Commissie over het geven van opdrachten voor beeldende kunst.
Wethouder Romp is blij dat de Commissie Beeldende Kunst weer op volle toeren draait en helpt om de gemeente mooier en aangenamer te maken.

Plannen en projecten De Commissie is vorig jaar gestart met het schrijven van een aanbestedingprocedure voor kunstopdrachten. Ook is de Commissie bezig met het maken van een fiets- en wandelroute langs alle kunstwerken in de kern Zaltbommel.

Daarnaast richt de Commissie zich momenteel op twee projecten. Eén van die projecten is de rotonde op de Hogeweg in Zaltbommel. Volgens de Commissie is dat een zeer geschikte plek voor een kunstwerk.

Het andere project is de kern Delwijnen die is aangewezen als een geschikte locatie voor kunst. "Het gebrek aan kunst in de kern en van Zaltbommel is een belangrijk aandachtspunt voor ons", aldus Sandra van Spankeren, voorzitter van de Commissie.

Ambitie Op de lange termijn heeft de Commissie de ambitie om zich bezig te houden met projecten op het gebied van educatie. Ook krijgt de Commissie in de toekomst bemoeienis met het beleidsplan Kunst en Cultuur dat door de gemeente wordt opgesteld.

Informatie
Kunt u contact opnemen met:
Sylvia Koster, communicatieadviseur,
Telefoonnummer (0418) 681 905
per e-mail: sepkoster@zaltbommel.nl
Geplaatst op: 24 januari 2008