VVD


24-1-2008

VVD wil opheldering over patstelling Voorjaarsoverleg

De VVD in de Tweede Kamer, bij monde van woordvoerder Atzo Nicolaï, heeft vandaag minister Donner aan de tand gevoeld om te weten of hij het Voorjaarsoverleg wil laten doorgaan nu werkgeversorganisaties zoals MKB-Nederland en VNO-NCW te kennen hebben gegeven niet te komen.

De organisaties zijn boos op het kabinet vanwege de weigering het ontslagrecht te versoepelen. De VVD is voorstander van versoepeling. Tevens zal Atzo Nicolai vragen stellen over de geschonden deal omtrent het ontslagrecht; dit naar aanleiding van de uitlatingen van de heer Wientjes.

Nicolaï: "Werkgeversorganisaties zijn cruciaal voor een overleg met overheid en werknemersorganisaties. Zonder hen aan tafel valt er weinig te bespreken. Daarom wil ik van Donner weten hoe hij dit aan wil pakken."
Het kabinet heeft de commissie Bakker de opdracht gegeven om te kijken welke maatregelen nodig zijn om de arbeidsdeelname in Nederland te verhogen. MKB-Nederland en VNO-NCW hebben laten weten eerst op de bevindingen van deze commissie te willen wachten, alvorens aan te schuiven bij een mogelijk overleg. Om opheldering te krijgen in deze situatie, heeft Nicolaï tijdens een overleg met de minister kritische vragen gesteld.

24 januari 2008

Atzo Nicolaï: a.nicolai@tweedekamer.nl