Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Antwoorden op de kamervragen over uitspraken van de directeur betaald voetbal van de KNVB over politieacties

23 januari 2008

Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over uitspraken van de directeur betaald voetbal van de KNVB over politieacties. (Ingezonden 18 december 2007)


1. Vraag Hebt u kennisgenomen van het artikel "Politie eist excuses over "verwende kereltjes"?


1. Antwoord Ja.


2. Vraag Deelt u, gezien het feit dat de directeur betaald voetbal van de KNVB kennelijk niet van verwennerij houdt, de mening dat het de directeur betaald voetbal van de KNVB zou sieren als hij voortaan voetbalwedstrijden gewoon vanuit een tribuneplaats gaat bekijken? Zo neen, waarom niet?


2. Antwoord Bij de keuze van waar uit de directeur betaald voetbal van de KNVB een wedstrijd bekijkt, speelt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geen rol.


3. Vraag Deelt u de mening dat de bonden een verkeerde weg hebben ingeslagen door, met hun acties, de kijkers van het voetbal te raken? Bent u bereid in overleg te treden met de politiebonden over het niveau van hun acties, zodat het voetbal kan worden ontzien?


3. Antwoord Politieambtenaren hebben net als elke werknemer het recht om actie te voeren. De vakorganisaties zijn vrij het doel en de middelen daartoe te kiezen, zolang het gekozen middel/doel geen gevaar oplevert voor de handhaving van de openbare orde en bescherming van de veiligheid. Deze grens wordt door mij in overleg met de betrokken korpsbeheerders, nauwlettend in de gaten gehouden. Naar boven

---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties