Rechtbank Leeuwarden


Zware straffen opgelegd voor poging doodslag

De meervoudige strafkamer van de rechtbank te Leeuwarden heeft op 24 januari 2008 drie verdachten veroordeeld voor het medeplegen van een poging tot doodslag en openlijke geweldpleging tegen goederen.

Bij de poging tot doodslag is sprake geweest van bruut en redeloos geweld in groepsverband, gericht tegen één persoon. Het slachtoffer is meermalen met een houten hamer op zijn hoofd geslagen en, terwijl hij op straat lag, tegen zijn hoofd geschopt. Deze heeft hierdoor een blijvende gehoorbeschadiging opgelopen.

De rechtbank heeft aanzienlijk zwaardere vrijheidsstraffen opgelegd dan de officier van justitie heeft gevorderd. Eén van de verdachten kreeg een gevangenisstraf van 48 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, opgelegd. De twee andere verdachten kregen 36 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, opgelegd. Alle drie de verdachten kregen tevens een proeftijd van 2 jaren met de bijzondere voorwaarde van reclasseringstoezicht opgelegd. Tevens dienen zij het slachtoffer een bedrag van EUR 3.152,28 aan schade te vergoeden. De zaak tegen de vierde verdachte werd aangehouden voor het laten opmaken van een rapportage.

LJ Nummer

BC2656

Bron: Rechtbank Leeuwarden Datum actualiteit: 24 januari 2008 Naar boven