Gemeente Den Haag

Raad behandelt rapport vertrouwenscommissie nieuwe burgemeester

De Haagse gemeenteraad maakt mogelijk vanavond in een openbare raadsbijeenkomst bekend wie hij als nieuwe burgemeester voordraagt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De vertrouwenscommissie heeft de twee kandidaten aan de raad aanbevolen. Deze beslist vanavond welk van de twee kandidaten als eerste op de aanbeveling zal staan voor de post van burgemeester van Den Haag. De tweede naam op de aanbeveling zal op basis van de wet geheim blijven.

Burgers kunnen zowel de raadsbijeenkomst als de persconferentie via livestream volgen op politiek.residentie.net en Den Haag TV. Op maandag 28 januari is een samenvatting van deze raadsbijeenkomst te zien op Den Haag TV vanaf 13:00 uur. Deze samenvatting is ook op politiek.residentie.net. te vinden.

Nadat de raad zijn voorkeur heeft uitgesproken, zal de Minister de aanbeveling voorleggen aan het Kabinet. Indien ook Hare Majesteit Koningin Beatrix met de voorgedragen kandidaat instemt, wordt dit vastgelegd in een Koninklijk Besluit. Deze wordt formeel uitgesproken bij de installatie van de nieuwe burgemeester als voorzitter van de gemeenteraad.