Nederlandse Politiebond


Politiepetitie voor premier balkenende

Tijdens de landelijke politiestaking op 23 januari kreeg minister-president Balkenende bij het gemeentehuis van Ede door actievoerende collega's een petitie aangeboden - om precies te zijn door NPB-actieleider Izak Mauritz.

Balkenende was in Ede voor de installatie van de nieuwe burgemeester van die stad, voormalig secretaris van Defensie Cees van der Knaap. Hieronder de tekst van de petitie.

PETITIE AAN MINISTER-PRESIDENT BALKENENDE

VAN ACTIEVOERENDE BONDEN IN GELDERLAND-MIDDEN

Ede, 23 januari 2008

Geachte minister-president Balkenende,

Zoals bekend levert de totstandkoming van een nieuwe CAO voor de Nederlandse politie de nodige problemen op. De gezamenlijke politiebonden maken zich sterk voor een substantieel betere beloning voor alle politiemedewerkers. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), mevrouw Ter Horst, heeft zich vooralsnog niet bereid getoond haar verantwoordelijkheid op dat punt in overtuigende daden om te zetten. Waarderende woorden heeft ze ruimschoots te bieden, maar zich politiek hard maken voor de noodzakelijke investeringen om vanaf 2008 een fatsoenlijke financiële waardering van het politiewerk mogelijk te maken dat lijkt ze niet van plan.

De gezamenlijke politiebonden in de politieregio Gelderland-Midden verzoeken u kennis te nemen van hun gerechtvaardigde strijd voor een opwaardering van het inkomen van de Nederlandse politieambtenaar. Daarbij wordt onder andere ingezet op


* Een hoger basissalaris;

* Een compensatie van de zorgverzekeringskosten;
* Een verbetering van de operationele toelage;
* Een verbetering van de piketvergoeding;

* Een toelage na drie jaar op het maximumsalaris;
* Een herijking van de functiewaardering en herziening van het loongebouw.

Wij verzoeken u de minister van BZK duidelijk te maken dat u als ninister-president van alle politiemedewerkers, ook in Gelderland-Midden, de acties binnen dit korps ondersteunt en haar aan te sporen zo spoedig mogelijk tegemoet te komen aan de zéér redelijke eisen van de politiebonden. Tevens verzoeken wij u deze petitie onder de aandacht te brengen van uw collega-ministers en de politieke partijen in Nederland en in het bijzonder hen die mede de regio Gelderland-Midden vertegenwoordigen in de Tweede Kamer.

Ook vragen wij u zich als primus inter pares van het ministersberaad en in uw functie als minister-president sterk te maken om de impasse tussen de politiebonden en minister Ter Horst te doorbreken.

De gezamenlijke politiebonden in de politieregio Gelderland-Midden; NPB, ACP en ANPV.

Het actiecomité

Namens deze,
I.J. Mauritz

Gepubliceerd op 24 januari 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.