Gemeente Lansingerland


Waal ontwikkeling gaat 138 woningen bouwen in Wilderszijde wethouder Jan den Uil schudt de hand van Johan Krijgsman van Waal ontwikkeling

Op dinsdag 22 januari vond de ondertekening plaats van de overeenkomst die de gemeente heeft gesloten met Waal ontwikkeling voor de bouw van 138 woningen in De Tuinen aan de zuidkant van Wilderszijde. Een bijzonder moment, want het is het eerste contract dat de gemeente sluit voor de bouw van woningen in Wilderszijde.

Afgelopen zomer won Waalontwikkeling de prijsvraag die de gemeente Lansingerland had uitgeschreven voor de ontwikkeling van het project De Tuinen aan de zuidkant van Wilderszijde. Waalontwikkeling had het plan gemaakt samen met Visade advies in projectontwikkeling BV en Plein 11 architectuur en stedenbouw.

Ruim opgezet

Het plan De Tuinen, vlakbij de Wildersekade, betreft de bouw van 138 koopwoningen in de prijsklasse tussen 234.000 en 619.000 euro. De buurt is zeer ruim opgezet, met maar liefst 50 vrijstaande woningen, waarvan er twaalf in particulier opdrachtgeverschap worden gebouwd. Daarnaast komen er 26 half vrijstaande woningen en 62 rijwoningen.

maquette de Tuinen

Eigen karakter

Elke straat krijgt een eigen karakter. Zo komt er centraal in de buurt een ruime speelstraat die uitkomt op een dorpsplein, inclusief kenmerkende waterpomp. Langs de westzijde grenst de buurt aan het water van het Lint. Hier krijgt de straat een speelse boogvorm, die het plan franje geeft. Bijna alle woningen liggen met de voorkant aan de openbare ruimte. Daardoor is er een duidelijk onderscheid tussen openbaar en privé.

Verkoop start dit najaar

Op dit moment wordt De Tuinen bouwrijp gemaakt. De verwachting is dat de woningen in september 2008 in de verkoop gaan. Een paar maanden later gaat de eerste paal voor de woningen de grond in.

Johan Krijgsman van Waal onwtikkeling geeft pen cadeau aan wethouder Jan den Uil