Gemeente Giessenlanden


Binnen de bebouwde kom: 30 km-zone

Aan de randen van de dorpskernen zijn er zones waar 50 km/h gereden mag worden als overgang naar het buitengebied. Alle dorpskernen zijn nu al 30 km/h zones. Deze 50 km/h zones zijn in sommige kernen slechts enkele tientallen meters. Deze overgang veroorzaakt vaak onduidelijkheid doordat er veel verkeersborden achter elkaar staan.

Burgemeester en wethouders hebben daarom op 26 juni 2007 een verkeersbesluit genomen voor het invoeren van een maximumsnelheid binnen de bebouwde kom van 30 km/h. Vervolgens heeft een inventarisatie plaatsgevonden naar de locatie van de benodigde herhalingsborden.

Door dit besluit worden alle wegen binnen de bebouwde kom 30 km/h, ook de wegen aan de randen van de bebouwde kom waar nu 50 km/h geldt. Het college, dat geadviseerd is door de verkeerscommissie, wil met dit besluit de verkeersveiligheid verhogen.

Dit besluit ligt voor een ieder ter inzage op de afdeling Vrom tijdens openingstijden of na telefonische afspraak, tel. 0183-583874. Belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld om gedurende zes weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift hierop in te dienen bij burgemeester en wethouders voornoemd, p/a Postbus 1, 4223 ZG te Hoornaar.