Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Mr. Baarsschool wint Bestuursquiz Toen en Nu

Leerlingen van groep 7/8a, de Pink Panthers, van de Mr. Baarsschool hebben ook dit keer de periodeprijs van de digitale lesbrief IJsselmonde Toen en Nu, thema Bestuur, in de wacht gesleept. In december wonnen zij ook al de periodeprijs van het thema Sport. En daar zijn ze terecht heel blij mee. Juryvoorzitter en dagelijks bestuurder Nurten Karisli en juryleden Ernst Walraven en Johan Verbeek van de deelraad zijn woensdagmorgen 23 januari langs gegaan en hebben de hele school getrakteerd op vers fruit. De Mr. Baarsschool is namelijk een Lekker Fit school.

De deelraad heeft besloten om een digitale lesbrief voor IJsselmondse scholieren uit te laten brengen over de geschiedenis van IJsselmonde. Na overleg met de scholen, die over het algemeen zeer positief reageerden op een digitale lesbrief over de historie, is gekozen voor een website (www.ijsselmondetoenennu.nl) met een frisse en vrolijke uitstraling die wordt gekoppeld aan een quiz. De quizvragen voor het basisonderwijs zijn slechts toegankelijk voor de scholen met gebruikmaking van een password.

De 2e quizperiode ging over het thema Bestuur. Er waren 9 vragen te beantwoorden en twee opdrachten: interview iemand die in IJsselmonde woonde toen het nog een zelfstandig dorp was en maak een werkstuk over het leven in die tijd. De inzendingen zijn op 21 januari jl. beoordeeld door een vakkundige jury met vertegenwoordigers van het Streekarchief Eiland IJsselmonde, de Stichting Paardenmarkt, de deelraad en het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde. Juryrapport

Persbericht

De jury heeft unaniem gekozen voor de inzending van groep 7/8a van de Meest er Baarsschool, ook wel de Pink Panthers genoemd. Deze groep heeft ook de 1e quizperiode gewonnen.

Kijk voor meer info op www.ijsselmondetoenennu.nl