Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Mr. Baarsschool wint sportquiz Toen en Nu

De Pink Panthers van de Mr. Baarsschool hebben de allereerste periodeprijs van de digitale lesbrief IJsselmonde Toen en Nu in de wacht gesleept. En daar zijn ze terecht berentrots op. Juryvoorzitter Huib Bout kwam het de kids van groep 7/8A op 6 december zelf vertellen. Hij had een grote kist fruit bij zich. Niet alleen voor de winnaars. Ook voor de andere groepen van de Mr. Baarsschool. Ook was er een poster over de volgende quizperiode die in januari nog meer winnaars in IJsselmonde kan opleveren. Leerlinge Samantha nam namens de Pink Panthers de poster in ontvangst. Juryrapport

Persbericht Jullie weten meer dan je ouders
Jullie hebben het verdiend. Het was niet altijd even gemakkelijk, wist de juryvoorzitter. Wie was Siem Heiden bijvoorbeeld? Voor de Pink Panthers zijn zulke vragen een eitje. Siem Heiden was de allereerste Nederlandse schaatser uit IJsselmonde natuurlijk - die in 1928 aan de Olympische Spelen meedeed.
Huib Bout wees de kinderen erop dat ze nu waarschijnlijk meer over sport weten dan hun ouders. Vraag je vader of je opa maar eens hoe oud de Kuip is. Dat weten ze echt niet. Jullie wel: bijna 100 jaar!. En hij vervolgde: Jullie wonen in niet zomaar een deelgemeente. Er komt een ijsbaan, een veel grotere topsporthal en een nieuw voetbalstadion. Daar mogen jullie best over opscheppen.

Met elkaar gekeken hoe het beter kon
Wie ook mogen opscheppen, zijn Cheriseane, Zonna en Kimberley. Want deze Pink Panthers maakten als onderdeel van de digitale lesbrief een fraaie strip over schaatsen. Zonna: De eerste tekening sloeg nergens op, toen hebben we met elkaar gekeken hoe het beter kon. En dat is gelukt. Teamwork op het ijs en teamwork achter de tekentafel. Zo doen ze dat in IJsselmonde.

De komende maanden maken ook andere scholen kans op eeuwige roem. De hoogste groepen van basisscholen in IJsselmonde kunnen steeds quizvragen beantwoorden over de geschiedenis van IJsselmonde. De themas met weer nieuwe
periodeprijzen gaan dan over het bestuur van de deelgemeente, over visserij en water, over bouwen en wonen en over de viering van 5 mei.

Kijk voor meer info op www.ijsselmondetoenennu.nl