Gemeente Teylingen


Presentatie 1e fase Speelplaatsenplan

24 januari 2008

PERSBERICHT 24 januari 2008 - In week 6 presenteert de gemeente Teylingen in drie sessies haar visie en globale ideeën over spelen in de komende jaren. Van iedere kern is een inventarisatie gemaakt van het bestaande speelaanbod en een globale doorkijk gegeven van wat er kan worden verbeterd. Uitgangspunt is dat de speelplaatsen in Teylingen van hoogwaardige kwaliteit worden en optimaal zijn afgestemd op bevolkingssamenstelling van een buurt. Nog dit jaar verwacht de gemeente al een aantal speelplaatsen aan te pakken. Bij deze presentaties zijn alle geïnteresseerden welkom.

2008-01-24 Een al opgeknapt speelplaatsje in Teylingen

Een al opgeknapt speelplaatsje in Teylingen

Programma

De drie bijeenkomsten zijn toegespitst op de drie kernen van Teylingen:

Sassenheim, dinsdag 5 februari tussen 19.00-21.00 uur.

Warmond, donderdag 7 februari tussen 19.00-20.30 uur.

Voorhout, donderdag 7 februari tussen 20.30 en 22.00 uur.

Alle bijeenkomsten zijn in het bestuurscentrum (Raadhuisplein 1) in Voorhout. Wethouder Bert Homan zit de bijeenkomsten voor.

Geschiedenis

De gemeente Teylingen beschikt over ongeveer 125 speelplaatsen met in totaal circa 550 speeltoestellen. Diverse speelplaatsen voldoen niet aan de huidige veiligheidsnormen.

Ook speeltoestellen die niet meer functioneren, ondergronden bestaande uit zand of houtsnippers en onderhoudsachterstanden zijn redenen dat de gemeenteraad de komende vier jaren fors in het spelen in Teylingen wil investeren.

Planvorming

In opdracht van de gemeente heeft het bureau Speelruimte een quick-scan uitgevoerd op het spelen in Teylingen. Dit geeft een globaal beeld welke speelplaatsen moeten worden opgeknapt en welke speelplaatsen geen functie meer hebben en kunnen vervallen. Wanneer fase 1 is afgerond maakt de gemeente per speelplaats een ontwerp en wordt een planning gemaakt. Hierbij worden belangengroepen betrokken. De gemeente pakt dit najaar de eerste speelplaatsen aan.

Participatie

Graag wil de gemeente weten wat u van de plannen vindt. De verwachting is dat met de resultaten van de drie sessies fase 2 van het plan tot voor iedereen gewenste verbeteringen van de speelplaatsen in Teylingen leidt.

Alle kinderen hebben recht op een mooie speelplaats in de buurt; maar ook voor de oudere jeugd moeten er plekken zijn om te verblijven of te sporten!