Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 24 januari 2008

Regio, 24-01-2008

Vrouw mishandelt man

HAARLEM, 23 januari. - De politie heeft omstreeks 19.30 uur een 47-jarige Haarlemse vrouw aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht een 63-jarige man te hebben mishandeld in een woning in Schalkwijk. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd. De achtergrond van de mishandeling ligt in de relationele sfeer. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

Wapenstok mee naar de rechtbank

HAARLEM, 23 januari. - Omstreeks 14.05 uur heeft de politie een 62-jarige Heemstedenaar aangehouden. De man moest wat afgeven bij de rechtbank aan het Simon de Vrieshof. Bij de ingangscontrole bleek hij een wapenstok bij zich te hebben. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Zijn wapenstok is in beslag genomen.

Man mishandelt ex-werknemer

HAARLEM, 23 januari. - De politie heeft rond 12.55 uur een 43-jarige man uit Amstelveen aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 21-jarige IJmuidense ex-werknemer te hebben mishandeld. Dit gebeurde in het pand van het bedrijf aan de J.W. Lucasweg. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd

HEEMSKERK - 24 januari. Politieagenten hielden omstreeks 03.00 uur op de Jan Ligthartstraat een 55-jarige automobilist aan voor het rijden onder invloed van alcohol. De Heemskerker bleek na een ademanalyse een promillage van 1,38 te hebben. Dat was voldoende om het rijbewijs in te vorderen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

HAALREM - 23 januari. Politeiagenten hielden omstreeks 23.55 uur een 31 jarige Haarlemmer op heterdaad aan op het Teylerplein. De verdachte had de aandacht getrokken van een getuige met het lawaai dat hij maakte met het verbreken van een fietsslot. Dat lukte hem overigens niet. De getuige tipte de politie met als gevolg dat hij in de omgeving kon worden aangehouden. Hij ontkende de poging to diefstal. In zijn fietstassen vonden de agenten wel twee schroevendraaiers en een tang. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Heler aangehouden

BOESINGHELIEDE - 23 januari. Politieagenten troffen omstreeks 20.20 uur in een bedrijfspand aan de Schipholweg na een anonieme tip 27 fietsen die in augustus bij een inbraak waren gestolen. De eigenaar van de fietsen herkende de fietsen als zijn eigendom. Een 36-jarige Amsterdammer die bij het pand aankwam verklaarde de fietsen te hebben gekocht voor tweeduizend euro. Hij is daarop aangehouden als verdacht van heling. De volgende ochtend is hij na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt en er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de inbreker(s).