Politie Zuid-Holland-Zuid

24/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 24-01-2008 o persberichten district I

CONIFEREN IN BRAND
DORDRECHT In de nacht van woensdag 23 januari op donderdag 24 januari omstreeks hebben twee coniferen in brand gestaan in de tuin van een woning aan de Patersweg. Surveillerende agenten reden op de kruising Van Ruisdaelstraat/Patersweg toen ze de brand opmerkten. Zij stelden direct de brandweer in kennis die het vuur bluste. De dienders maakten de bewoners en naaste buren wakker om ze in kennis te stellen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brand bleef beperkt tot de coniferen, woningen liepen voor zover nu bekend geen schade op. Diverse passanten in de omgeving werden door de politie gecontroleerd en bevraagd of ze iets verdachts hadden gezien. Dit leidde echter niet tot verdenkingen of tips.

GESNAPT OP GESTOLEN BROMFIETS
HENDRIK-IDO-AMBACHT Twee jongens van beiden 15 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn woensdagmiddag 23 januari door de politie aangehouden. Ze reden op een gestolen brommer die ze naar eigen zeggen hadden gevonden in de bosjes langs het fietspad op de Laan van Walburg. De minderjarige bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij nog helemaal niet mag brommer rijden. Op het politiebureau werden ze verhoord en mochten daarna naar met hun ouders die inmiddels waren geïnformeerd naar huis. De rechtmatige eigenaar van de bromfiets is in kennis gesteld. Het voertuig werd 19 januari j.l. ontvreemd in de Zonnestein in Zwijndrecht.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT Een 50-jarige man uit Dordrecht is woensdag 23 januari eind van de middag aangehouden bij een opvang voor daklozen aan het Kromhout. Hij wordt verdacht van mishandeling van twee andere bewoners. Een 55-jarige bewoner liep mee met een 67-jarige bewoner naar zijn kamer. Op die kamer bevond zich op dat moment de verdachte die zonder reden door het lint zou zijn gegaan. Hij sloeg de 55-jarige man zodanig dat die voor behandeling naar het ziekenhuis moest. Hij heeft een pijnlijke gezwollen neus en hoofdpijn. De 67-jarige werd ook geslagen. De verdachte werd door de politie in verzekering gesteld.

POLLER VERNIELD
DORDRECHT Een 28-jarige man uit Dordrecht is woensdagavond 23 januari door de politie aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding met een poller in de binnenstad van Dordrecht. De man kwam uit de richting van de Nieuwbrug en wilde naar de Voorstraat. Eenmaal bij de poller was deze omlaag maar kwam omhoog toen de man er met zijn auto overheen reed. Het gevolg was dat de airbags in de auto eruit sprongen, de versnellingsbak zwaar beschadigd raakte en er olie lekte onder het voertuig. De automobilist reed echter door. Hij werd getraceerd in de Heer Heymansuysstraat.waar hij werd aangehouden. De man kreeg na verhoor een boete van 220 euro.

VERDACHT VAN MISHANDELING EN VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 23 januari een 48-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Wijnstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin en diefstal van twee telefoons en haar portemonnee met inhoud. De twee kregen die avond ruzie in de woning van de vrouw. Dit escaleerde zodanig dat hij de vrouw mishandeld zou hebben waarna de verdachte vertrok en haar telefoons en portemonnee meenam. De politie traceerde hem en sloot hem in, in het politiebureau. De vrouw heeft aangifte gedaan.

STADSWACHTEN BELEDIGD
DORDRECHT Een 21-jarige jongeman uit Dordrecht is woensdagavond 23 januari door de politie aangehouden in een woning aan het Pearl Buckerf. Hij wordt verdacht van belediging van een aantal stadswachten die op dat moment door de wijk Stadspolders liepen in verband met een controle Niets Erin, Niets Eruit bij autos. Bij winkelcentrum Oudeland werden de stadswachten geconfronteerd met een groep jongeren die allerlei dingen naar hun riepen. De 21-jarige verdachte beledigde hen zeer met grove scheldwoorden en andere uitlatingen. De stadswachten besloten de jongeman daarop aan te houden maar hierop reageerde hij alleen maar agressiever. Hij liep weg maar werd later door de politie gevonden in een woning aan het Pearl Buckerf. Drie van de vier stadswachten deden aangifte. De verdachte werd na verhoor op donderdagmiddag 24 januari heengezonden. Hij heeft een dagvaarding meegekregen.

VALS POLITIELEGITIMATIEBEWIJS
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 23 januari een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden nadat hij zich meldde op het politiebureau aan de Overkampweg. De man had een vals politielegitimatiebewijs en een vals verzekeringspasje op zak. De politie kwam hierachter toen de man het mapje in de trein liet liggen en een alerte burger een en ander niet vertrouwde en het naar de politie bracht. De man bekende een en ander vervalst te hebben. Hij zou het niet in de praktijk gebruikt hebben. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

ONDER INVLOED
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 23 januari een 50-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed op de Mijlweg en botste bij de stoplichten tegen zijn voorganger. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, wel was er materiële schade aan beide voertuigen. Vanwege het vermoeden van alcoholgebruik werd er bij de veroorzaker een blaastest afgenomen. De man blies 2,1 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 23 januari een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden bij het politiebureau aan de Overkampweg. De jongen was kwaad vanwege problemen thuis en richtte zijn woede op de lichtbak en verlichting van het nieuwe politiebureau. Hij vernielde de spullen met een breekijzer. De politie hield de jongen aan en na een nachtje cel mocht hij weer naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.