Politie Amsterdam-Amstelland



Update Fleerde: toestand slachtoffer kritiek / (24/01/08)

De man die gisteravond van 7-hoog naar beneden viel van een balkon aan de flat Fleerde verkeert nog steeds in kritieke toestand.

De politie trad woensdagavond 23 januari rond zeven uur de woning binnen naar aanleiding van meldingen van omwonenden die klaagden over een sterke henneplucht. Bij zijn vlucht voor de politie is de man vermoedelijk ten val gekomen.

Vijf andere verdachten zijn aangehouden. Allen zijn legaal in Nederland en niet afkomstig uit Amsterdam.

In de woning is een grote hennepplantage ontmanteld.

De Rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek.

Hieronder het eerder uitgebrachte persbericht: Politie ontdekt hennepplantage; man valt van 7-hoog / Fleerde Een 23-jarige man is gewond geraakt nadat hij woensdagavond rond zeven uur van 7-hoog naar beneden is gevallen. De man bevond zich in een woning aan Fleerde toen politieagenten daar een onderzoek deden naar aanleiding van een melding dat in de woning een hennepplantage zou worden opgebouwd. Toen de agenten ter plaatse kwamen vluchtten een aantal mannen via het balkon de woning uit. Tijdens het overklimmen naar een ernaast gelegen balkon is de man vermoedelijk ten val gekomen.

De man is overgebracht naar een ziekenhuis.


5 andere verdachten, in de leeftijd van 21 tot 24 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Rechercheurs van de afdeling Forensische Opsporing van de regiopolitie Utrecht en de Rijksrecherche hebben de zaak in onderzoek.