Ingezonden persbericht


Curaçao best beoordeeld door bezoekers Zoover.nl
De Antillen en Aruba favoriet Caribisch gebied volgens de Nederlander

Nijmegen, 24 januari 2008 -De Nederlandse Antillen en Aruba mogen volgens Geert Wilders dan wel verkocht worden op Marktplaats, de eilanden blijken een uitermate populair vakantiegebied te zijn. Van de bezoekers van vakantiewebsite www.zoover.nl kiest maar liefst 30% voor de Nederlandse Antillen en Aruba als favoriet vakantieland in het Caribische gebied. Een online enquête onder 2309 bezoekers van Zoover heeft dit duidelijk gemaakt. Het best beoordeelde eiland van de Antillen is Curaçao met een gemiddeld cijfer van 8,1.

Onderzoeksresultaten
In het onderzoek konden de bezoekers kiezen naar welke Caribisch eiland zij het liefst een bezoek zouden willen brengen. Gebleken is dat de Nederlandse Antillen en Aruba als populairste uit de bus komen. Dertig procent van de bezoekers koos voor deze eilandengroep. Het zonnige Cuba wordt door 19 procent van de bezoekers gekozen en komt hiermee op de tweede plaats terecht. Op plaats drie staan de eilanden met de mooie palmstranden, de Bahamas. Op een gedeelde vierde plaats staan met 14 procent Jamaica en de Dominicaanse Republiek. Zes procent kiest tenslotte voor een ander Caribisch eiland.

Het is net een sprookje
De best beoordeelde bestemming van De Nederlandse Antillen en Aruba, is het eiland Curaçao. Curaçao scoort op Zoover een gemiddeld cijfer van 8,1 en is maar liefst 177 keer beoordeeld. Curaçao is het grootste en bevolkingsrijkste eiland van de Nederlandse Antillen. Eén van de bezoekers schrijft over Curaçao: "Het is een prachtig eiland, met zulke mooie stranden. Net een sprookje gewoon. Heerlijk weer, aardige mensen en een mooie ruige kust bij Boca Tabla. De restaurants zijn overal prima en niet duur! Die gekleurde huisjes overal zijn beeldschoon. Tevens leuk dat ze er Nederlands praten. Kortom een fantastische vakantie daar gehad op Curaçao."

Waarderingen
De Nederlandse Antillen en Aruba bestaan uit een aantal zonnige eilanden in de Caribische Zee. Zoals gezegd waarderen de bezoekers van Zoover Curaçao het meest. Na onderzoek is gebleken dat Aruba met haar unieke landschap op een tweede plaats staat met iets minder dan een 8,1 en 21 beoordelingen. Het eiland Bonaire krijgt een 7,8 en is 41 keer beoordeeld. Bonaire staat hiermee op de derde plaats. Het schaars bevolkte eiland Saba is slechts 5 keer beoordeeld en scoort hiermee een gemiddelde van een 7,3. Het slechtst beoordeelde eiland van de Antillen is St. Maarten. Dit eiland is 24 keer beoordeeld en krijgt gemiddeld een 6,8 op Zoover.

Over zoover.nl
www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Daarnaast is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden en kunnen er vakantiefoto's en -video's worden toegevoegd. Verder wordt er wekelijks een digitale nieuwsbrief verstuurd waarin de aanbiedingen van de beste accommodaties zijn opgenomen.